ЦСКА спечели с 2:1 срещу Септември на осминафинал за Купата

...
ЦСКА спечели с 2:1 срещу Септември на осминафинал за Купата
Коментари Харесай

ЦСКА бе близо, но не позволи нов кошмар за Купата

ЦСКА завоюва с 2:1 против Септември на осминафинал за Купата на България. Двубоят се игра на ст. " Българска войска ", макар че по стратегия " армейците " трябваше да са посетители.

В десетата минута стража на " чермвените " Димитър Евтимов трябваше да избавя удар на Мартин Петков. Постепенно ЦСКА се настани по-трайно в неговата половина, само че чисти положения за гол липсваха. В 37-ата минута още веднъж вратата на " армейците " бе под опасност, откакто Атанас Кабов опита удар, който бе избавен от Евтимов. Топката попадна в краката на Петков, само че той не съумя да направи добавка.

Десет минути след подновяването на играта ЦСКА съумя да излезе напред в резултата. Тибо Вион проби по десния фланг, откъдето опита центриране към наказателното поле. Асен Георгиев опита да почисти топката, само че вместо това я прати в Маурисио Гарсес. Футболистът на ЦСКА незабавно си освободи пространство за пукотевица и вкара от непосредствена непосредственост до вратата - 0:1!

Само пет минути по-късно ЦСКА стигна и до второ попадение. Брадли де Нойер направи превъзходен пробив през левия фланг, нахлувайки в наказатателното поле на Септември. Последва подаване към Станислав Шопов в пеналтерията, който с акуратен удар прати топката във вратата на стража Василев. Голът обаче бе анулиран от ВАР поради засада на Де Нойер в хода на офанзивата.

В средата на полувремето Маурисио Гарсес проби отляво и опита центриране, само че Асен Георгиев блокира подаването му с ръка. Главният арбитър отсъди дузпа, а зад бялата точка застана Дюкенс Назон. Футболистът на ЦСКА нямаше никакви проблеми да осъществя във вратата на Септември за 0:2.

Последваха два съществени пропуща на Септември. В 77-ата минута Атанас Кабов влезе на скорост в наказателното поле на ЦСКА и стреля, само че настрана от вратата. В 81-ата Асен Георгиев пусна извеждащ пас зад тила на защитата на ЦСКА, където Мартин Петков излезе самичък против Димитър Евтимов, само че вратарят да избави удара му. След това топката попадна в Димитър Костадинов, който стреля към опразнената врата, а Християн Петров съумя да почисти пред голлинията. Накрая Мартин Петков не уцели вратата.

Септември въпреки всичко стигна до попадение. В 83-ата минута Димитър Костадинов центрира от корнер в наказателното поле, където Асен Георгиев бе оставен непокрит и с глава вкара топката в мрежата на Димитър Евтимов. Това обаче беше всичко в този мач и по този начин ЦСКА продължава на четвъртфиналите, където противникът му към момента не е явен. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР