ЦСКА-София приема днес Ботев (Враца) в 1/4-финален сблъсък в турнира

...
ЦСКА-София приема днес Ботев (Враца) в 1/4-финален сблъсък в турнира
Коментари Харесай

ЦСКА-София ще си връща самочувствието в Купата на България

ЦСКА-София приема през днешния ден Ботев (Враца) в 1/4-финален конфликт в шампионата за Купата на България. Този шампионат се обрисува като избавителната сламка за “червените”, които значително изгубиха шансове да се борят за купата в efbet Лига. Затова се чака те да хвърлят всички сили точно тук в опит да стигнат до трофей. В същото време врачани нямат кой знае какви упоритости в шампионата, само че пък това им разрешава да играят без напрежение и да покажат най-хубавото от себе си.

Ситуацията на “Българска армия” не е най-прекрасната преди днешния дуел. Възпитаниците на Милош Крушчич позволиха малко предстояща загуба от Царско село (1:2) в шампионата, която сигурно подвигна напрежението. Това е още една причина отборът да е длъжен да реализира победа през днешния ден, с която да си върне самочевствието и да успокои гневните почитатели.

“Червените” за пръв път от началото на тазгодишната конкуренция получиха късмет да са домакини в София. В предходните два кръга тимът гостуваше първо на Локомотив (Горна Оряховица) (3:0), а по-късно и на Арда (1:0). Сега обаче ЦСКА-София ще има и домакинско преимущество, което още повече би трябвало да улесни задачата пред отобра.

В същото време Ботев (Враца) доближи до този стадий с две гръмки победи, само че против относително непретенциозни тимове. На 1/16-финала бе отхвърлен Добруджа с 4:0, а на 1/8-финала врачани победиха със същия резултат и Кариана (Ерден). Сега обаче съперникът е от напълно друг диаметър и ситуацията не наподобява толкоз розово.

ЦСКА-София към този момент на два пъти победи Ботев през сезона. Първо “червените” се постановиха с 1:0 в София през есента, а по-късно реализираха много по-сериозен триумф с 3:0 във Враца. Сега задачата е нова изразителна победа

Домакините още веднъж ще бъдат без контузените Албентоса и Тиаго, както и без санкции Гълъбов. Така единайсеторката ще бъде формирана от Бусато на вратата и пред него карето Турицов, Антов, Занев и Мазику в отбрана. Анита се чака да бъде в средата на терена до Пинто, а Белтраме ще работи като плеймейкър. Евандро и Джеси ще стартират на крилата, а голове в офанзива ще се чакат от Соу.

В Ботев пък ще отсъстват осъдените Домовчийски и Златински. Треньорът Анотни Здравков се чака да заложи на Митов на вратата и пред него в отбрана Ганев, Миланов и Керчев. Зехиров и Лясков ще бъдат халф-бекове, а в средата ще работят Ндайе и Янков. Триото в офанзива пък ще е формирано от Том, Генов и Атанасов.

Купа на България, 1/4-финал:

ЦСКА-СОФИЯ - БОТЕВ (ВРАЦА)

Вероятни сформира:

ЦСКА: Бусато, Турицов, Антов, Занев, Мазику, Пинто, Анита, Белтраме, Евандро, Джеси, Соу

БОТЕВ: Митов, Ганев, Миланов, Керчев, Зехиров, Лясков, Ндайе, Янков, Том, Генов, Атанасов

Стадион: “Българска армия”, София
Съдия: Владимир Вълков
Начало: 18:00 часа

ГЛЕДАЙТЕ ТУК!

Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР