ЦСКА-София приема Ботев (Враца) в двубой от 22-ия кръг на

...
ЦСКА-София приема Ботев (Враца) в двубой от 22-ия кръг на
Коментари Харесай

ЦСКА-София ще опита бързо да се изправи на крака

ЦСКА-София приема Ботев (Враца) в дуел от 22-ия кръг на Първа професионална лига. Двата отбора ще се изправят един против различен на стадион “Българска армия”. Домакините ще опитат да си стъпят още веднъж на краката след изненадващата загуба с 0:2 от Черно море през уикенда. Гостите пък ще опитат да се възползват от проблемите при противника и да откраднат точка или три.

По всичко проличава, че обстановката в ЦСКА-София не е изключително розова. Изненадващата промяна на Нестор Ел Маестро с Любослав Пенев за момента има противоположен резултат. Вместо да върне спокойствието в съблекалнята, ситуацията наподобява още по-напрегнато, а загубата в предишния кръг с нищо не оказа помощ за подобряването на нещата. “Червените” би трябвало незабавно да се вземат в ръце и да запишат безапелационна победа през днешния ден, с която да си върнат самочувствието преди идното дерби с Левски през уикенда. Евентуално реми или загуба през днешния ден единствено ще утежни още повече обстановката в най-неподходящия миг.

Ботев пък идва в София освободен от огромни упования. В предишния кръг врачани стопираха неприятната си серия от три следващи загуби с триумф с 1:0 над Витоша (Бистрица). Отборът се намира в средата на таблицата и все още няма потребност да се тормози за бъдещето си, тъй че може да играе без ненужно напрежение и да покаже какво може.

През първия полусезон ЦСКА-София си потегли от Враца с трите точки след триумф с 2:0. Столичани си остават огромният любимец и през днешния ден. “Червените” са без загуба на “Българска армия” от началото на сезона, а също така разполагат и с най-хубавата отбрана, като са позволили едвам по 0,48 гола приблизително на мач. Ботев пък се показва много едва надалеч от вкъщи, като позволява приблизително по 2 гола на мач в гостуванията си.

Домакините не могат да разчитат на контузения Жеферсон и на назаканите Жанио Бикел и Божидар Чорбаджийски. Любослав Пенев се чака да заложи на Черниаускас на вратата и Атанасов, Перейра, Бодуров и Лясков в отбрана.Пинто ще работи като опорен халф, а пред него в средата на терена ще бъдат Тиаго и Малинов. Енрике и Джеси ще оперират по крилата, а на върха на офанзивата ще стартира Соу.

Ботев няма особени проблеми със състава си, в случай че изключим отсъствието на санкции Иво Михайлов. Те се чака да опълчват Костов под рамката и карето Васев, Миланов, Иванов и Керчев в защита. Гаджев и Апостолов ще бъдат опорните халфове, Стоев ще работи пред тях като плеймейкър. Генов и Атанасов ще бъдат на двете крила, а офанзивата ще води Домовчийски.

Първа професионална лига, 22 кръг:

ЦСКА-СОФИЯ - БОТЕВ (ВРАЦА)

Вероятни сформира:

ЦСКА: Черниаускас, Атанасов, Перейра, Бодуров, Лясков, Пинто, Малинов, Тиаго, Енрике, Джеси, Соу

БОТЕВ: Костов, Васев, Миланов, Иванов, Керчев, Гаджев, Апостолов, Стоев, Генов, Атанасов, Домовчийски

Стадион: “Българска армия”, София
Съдия: Станислав Ставров
Начало: 17:30 часа

МИНУТА Пожарна охрана МИНУТА

СТАТИСТИКА ОТ МАЧА

ГЛЕДАЙТЕ ТУК!
Първа лига 22 кръг, вторник 19 февруари  ЦСКА-София 17:30предстои  Ботев (Враца)
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР