ЦСКА-София постигна пета победа от началото на сезона в Първа

...
ЦСКА-София постигна пета победа от началото на сезона в Първа
Коментари Харесай

ЦСКА София изпревари Левски в първа лига

ЦСКА-София реализира пета победа от началото на сезона в Първа лига, откакто надигра Ботев (Пловдив) с 2:1 като посетител в дербито от 10-ия кръг на шампионата. Играчите на Нестор Ел Маестро стигнаха до триумфа с попадения на Джонатан Линдсет в 21-ата минута и на Дюкенс Назон в 66-ата от дузпа. В 79-ата „ канарчетата “ понижиха изоставането си с гол на Константинос Балоянис, само че не съумяха да избегнат провалянето. Така ЦСКА краткотрайно изпревари Левски на третата позиция в класирането с актив от 18 точки, с 2 повече от „ сините “, само че и с мач повече. Ботев остава на 11-ото място в подреждането с 9 точки, колкото имат Локомотив (София) и Ботев (Враца). 

Двубоят стартира динамично и в 10-ата минута Тобиас Хайнц от състава на ЦСКА насочи първи прецизен удар в мача от към 20 метра, попаднал право в ръцете на Хидайет Ханкич. В ответната офанзива Николай Минков получи отляво в наказателното поле на гостите и центрира паралелно на голлинията, където в опита си да почисти Браян Кордоба бе покрай това да си означи автогол, само че топката излезе в корнер. Малко по-късно пък вратарят на Ботев избави и мощен шут на Матиас Фаетон от дъгата на наказателното поле. 

В 21-ата минута „ алените “ откриха резултата. Фаетон напредна по левия фланг и върна към точката за осъществяване на дузпа, от където Джонатан Линдсет засече в долния десен ъгъл на Ханкич за 0:1, предава БНР. 

В 32-ата минута играчите на Нестор Ел Маестро имаха искания за дузпа за нарушаване на стража на „ канарчетата “ против Тобиас Хайнц, само че основният арбитър Георги Давидов остави играта да продължи. 

Шест минути по-късно домакините стигнаха до първия си прецизен удар дело на Самуел Акере, който обаче не затрудни Густаво Бусато. 

В 41-ата минута ЦСКА провежда нова рискова офанзива отляво, Линдсет центрира и Дюкенс Назон стреля в гредата, след което Марселино Кареасо изпревари Ханкич и върна към Иван Турицов, който осъществя второ попадение, само че то не бе зачетено поради засада на колумбиеца. Така почивката пристигна при гол задатък в интерес на „ алените “.

В началото на втората част на два пъти мачът бе преустановяван поради пуснати димки от почитателите на Ботев, а откакто играта бе възобновена в 66-ата минута ЦСКА получи правото да извърши дузпа. Тобиас Хайнц центрира от корнер и след безредие в наказателното поле топката срещна ръката на Антоан Барона. след намесата и на ВАР Георги Давидов уточни бялата точка. Зад топката застана Дюкенс Назон, който не сбърка с мощен удар в десния ъгъл, с цел да удвои задатъка на своя отбор – 0:2. 

В 73-ата минута „ канарчетата “ пропуснаха преференциална опция за гол. Антоан Бароан бе изведен зад отбраната на „ алените “ с дълго подаване и съумя да овладее, след което нанесе удар от въздуха с левия крайник, минал около гредата. Шест минути по-късно обаче Ботев понижи изоставането си. Ивелин Попов изведе Константинос Балоянис отляво в наказателното поле на столичния отбор и гръцкият краен бранител не остави шансове на Густаво Бусато с мощен удар в горния ляв ъгъл – 1:2. За Балоянис това е първо попадение с екипа на Ботев (Пловдив).

Заради забавянето при започване на втората част основният арбитър даде 11 минути продължение на дуела, в което " жълто-черните " потърсиха изравняването, само че не стигнаха до чисти положения пред вратата на гостите, а в 97-ата минута Бусато отрази отдалечен удар на резервата Красиан Колев и по този начин играчите на Нестор Ел Маестро се поздравиха с крайния триумф.

В идващия кръг Ботев (Пловдив) гостува на Черно море, до момента в който ЦСКА-София посреща Локомотив (София).
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР