ЦСКА-София няма намерение да се разделя на всяка цена със

...
ЦСКА-София няма намерение да се разделя на всяка цена със
Коментари Харесай

ЦСКА-София иска над 4 милиона евро за Десподов

ЦСКА-София няма желание да се разделя непременно със звездата си Кирил Десподов. Клубът ще продаде крилото единствено при доста сериозна оферта. Армейците желаят над 4 милиона евро за правата на 22-годишния щурмовак. За близка до тази сума през лятото бе продаден Фернандо Каранга.

Интересът към Десподов е голям, а самият футболист призна, че към този момент мисли за трансфер. Ако се стигне до договорка, тя съвсем несъмнено ще е с клуб от западноевропейско състезание. Фланговият нападател направи доста мощна есен. Той записа 8 гола и 6 асистенции в елита. Има и 5 мача и 2 гола в Лига Европа това лято, като направи дебют на интернационалната сцена.

Десподов вкара решаващата пета дузпа за елиминирането на Рига, а по-късно се разписа два пъти и създаде углавен удар за успеха с 3:0 над Адмира Вакер на “Армията”. Отличи се с голово подаване към Мауридес в първия мач с Копенхаген на “Васил Левски”. Наложи се и като съществена фигура в националния тим. Неслучайно е и главен любимец за наградата “Футболист на годината”.

ЦСКА-София няма да бърза с решението по отношение на бъдещето на Десподов, а ще изчаква за допустимо най-хубавата оферта. От клуба към този момент имат концепция по какъв начин да действат на трансферния пазар, в случай че Десподов бъде продаден за солидна сума. Негов заместител към този момент е набелязан.

Преди година ЦСКА-София трансферира левия бек Антон Недялков в американския Далас за 1,5 милиона $, а през лятото продаде Каранга в Китай за над три пъти по-висока сума. Парите, които ЦСКА-София желае да получи за Десподов, са повече от тези, които влязоха в клубната каса по договорката за Каранга. Ако на “Армията” не пристигна подобаваща оферта през зимата, крилото ще остане в тима до края на сезона.

“Не е загадка за никого, че в главата ми към този момент се върти трансфер в чужбина. На 22 години съм и мисля, че ми е време да изляза навън”, сподели Десподов след последния мач за годината с Ботев Пд (2:1). Крилото на ЦСКА изпрати 2018-а с две асистенции. Десподов е на отмора във Виена от през вчерашния ден.

“Тема спорт”
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР