ЦСКА - София излезе с официално становище във “Фейсбук страницата

...
ЦСКА - София излезе с официално становище във “Фейсбук страницата
Коментари Харесай

ЦСКА - София осъди действията на феновете, предизвикали ексцесии в мача със Славия

ЦСКА - София излезе с публично мнение във “Фейсбук ” страницата си. “Червените ” демонстрираха фотоси от провелото се през вчерашния ден “Армейско учебно заведение ”, в което деца от разнообразни възрастови групи са били научавани на нови и забавни неща. Във втората част от изказването си клубът се ограничи и осъди вчерашните ексцесии по трибуните на “Александър Шаламанов ” по време на срещата сред Славия и ЦСКА - София. През второто полувреме агитката на гостите стартира да чупи седалки, а по-късно възпламени и огън.
 Червената агитка възпламени огън в бранш Червената агитка възпламени огън в бранш " В ", почитатели трошат седалки
Ето какво написаха “червените ”:

" На фотосите по-долу ще видите лицето на ЦСКА, което желаеме да демонстрираме и което се опитваме да възпитаваме в най-малките ни почитатели. Примерът, който даваме ние, зрелите последователи, е значим за това по какъв начин желаеме да бъде възприеман ЦСКА от бъдещите генерации. Всички дейности, уронващи престижа на „ армейския “ клуб, осъждаме. 

Вчера, няколко часа преди мача със Славия, се организира първото занятие от нашето Армейско учебно заведение. Приветствахме десетки деца сред 5 и 15-годишна възраст. Малчуганите научиха доста любопитна информация за глаголицата, учиха по какъв начин да напишат обичания рефрен „ Още от дете възпламени моето сърце “ на античната писменост, рисуваха 3D картички с послания за футболистите преди Вечното дерби и се състезаваха в забавни игри. На терена на „ Българска войска “ се учихме по какъв начин да демонстрираме предпочитание за победа и спортна завист, само че и по какъв начин да почитаме съперника. Всички деца бяха любознателни, възпитани и си помагаха един на различен в другите елементи на урока. 

Именно това желаеме да виждаме във всички наши почитатели – съпричастност, взаимно почитание и образование. В тази връзка – осъждаме дейностите на група последователи, които чупиха, палиха и хвърляха седалки на стадион „ Александър Шаламанов “. Примерът, който беше даден през вчерашния ден, не подхожда на клуб като ЦСКА, не подхожда най-много на великата аудитория, която имаме. Публика, която постоянно е изпъквала с впечатляващи хореографии, с отдаденост и пристрастеност. Когато обаче пристрастеността премине в експанзия, било то даже и към неодушевен предмет, няма по какъв начин да затворим очите си – най-малкото поради децата от фотосите по-долу, които не би трябвало да бъдат обърквани кое е вярно и кое – не. Призоваваме почитателите да не престават да показват любовта си бурно и с красиви хореографии, само че не и да унищожават имущество на наш дълготраен столичен противник, който почитаме. По този метод, с изключение на неприятния образец, който даваме, и отрицателната светлина, която хвърляме върху клуба, пречим и на тима. Напомняме, че поради протичащото се на трибуните играта беше спряна за следващ път при започване на второто полувреме, когато отборът на Саша Илич беше в напредък и влезе в бързо движение, търсейки успеха. С спирането на мача, ритъмът се скапва и това води до отрицателни последици върху тима. Финансовите изражения на случилото се също ще са съществени за ЦСКА. 

Нека бъдем образец – за нашата татковина, за нашите деца ".

Carlsberg " Домът на Феновете " е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето наличие и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Снимки: Startphoto
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР