ЦСКА ще получи 15 процента от бъдещ трансфер на Кирил

...
ЦСКА ще получи 15 процента от бъдещ трансфер на Кирил
Коментари Харесай

ЦСКА с 15% от бъдещ трансфер на Десподов

ЦСКА ще получи 15 % от предстоящ трансфер на Кирил Десподов. Футболист №1 на България към този момент е кадър на италианския „ Каляри “. „ Червените “ го продадоха за 4,8 милиона $ (4,2 млн. евро), като двете страни са се споразумели договорката да стане в американската валута. Договорът на Десподов е за 4 години и половина. Футболистът ще получи 2 милиона евро като заплати за интервала. В тях не са включени награди за класиране, голове и асистенции.
Нападателят напусна лагера на ЦСКА в Испания и във вторник на обяд мина медицински проби. Всичко на остров Сардиния е било по проект и контрактът е подписан. Така Десподов става най-скъпият футболист, който е продаден от наш клуб в чужбина. В първата десетка на най-добре пласираните играчи има шестима „ червени “. Останалите са Христо Стоичков, Стилиян Петров, Димитър Бербатов, Владимир Манчев и Ивайло Чочев. А притежателят на „ алените “ Гриша Ганчев е взел участие в 4 от покупко-продажбите – в три като шеф на „ Литекс “ (виж таблицата).

 27-100
Десподов може да дебютира за „ Каляри “ още в понеделник против „ Аталанта “ в Серия А. В италианското състезание България е била представяна през годините от Николай Илиев, Христо Стоичков, Валери Божинов, Александър Тонев, Андрей Гълъбинов и Ивайло Чочев. Вратарят Николай Михайлов беше във „ Верона “, само че по този начин и не игра мач от шампионата за тима, а единствено един път за купата.
В същото време вестник „ Ню Таймс “ от Руанда разгласява информация, че десният бек Фитина Омборенга ще премине в ЦСКА от локалния АТР. Треньор там му е бил Любко Петрович, в този момент съветник на „ алените “. Омборенга в действителност идва в България, само че ще играе за втородивизионния „ Литекс “. Защитникът има опит в европейския футбол, когато се подвизаваше в треторазредния словашки „ Топвар “.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР