ЦСКА се завърна в битката за титлата, след като пречупи

...
ЦСКА се завърна в битката за титлата, след като пречупи
Коментари Харесай

Преобразен ЦСКА прелетя през Тича и подгони Лудогорец

ЦСКА се завърна в борбата за купата, откакто пречупи съпротивата на Черно море във Варна и победи с 3:1 в мач от 32-ия кръг на Първа лига Головете за триумфа осъществиха Тиаго, Джеси и Соу, а за Черно море прецизен беше Панайотов. Всичко това след тублулентния петъчен ден, когато Любо Пенев напусна отбора от "Борисовата градина ".

През първата част на мача ЦСКА като че ли беше много по-мотивираният отбор и още в 4-ата минута Дюлгеров избави рисков удар на Тиаго, който стреля от няколко метра. Домакините отвърнаха с доста неточни удари на Минчев и Панайотов.

В 27-ата минута Георги Илиев излезе на отлична голова позиция, откакто Бодуров се подхлъзна, само че Маленов се хвърли обезверено и мазета кълбото, с цел да предотврати заплахата. Три минути по-късно Соу опитва мерника си, Дюлгеров още веднъж беше на равнище.

Жеферсон не сдържа нервите си в 31-ата минута и удари Панайотов, а съдията Вълков му подвигна жълт картон.

В 33-ата минута ЦСКА откри резултата, откакто Тиаго стреля чудесно от границата на наказателното поле и матира стража на домакините.

Още в първите минути на втората част домакините се хвърлиха в офанзива и в 47-ата минута Панайотов се откъсна, стреля, само че топката мина настрана от вратата на Черниаускас. Точно когато домакините натиснаха противника, ЦСКА направи отлична контраофанзива и Джеси матира Дюлгеров след отличен пас на Тиаго.

Домакините се върнаха в дуела с отличен гол на Панайотов, който получи пас от Минчев и матира вратаря на ЦСКА в 66-ата минута. Преди това пропуски направиха Тиаго и Ндонгала.

ЦСКА направи нова убийствена контраофанзива и Али Соу излезе очи в очи с Дюлгеров и направи резултата 3:1 в интерес на "червените " в 75-ата минута на дуела.

Черно море се впусна в офанзиви, а удари на Минчев и Георги Илиев бяха спирани от играчи на ЦСКА. В последна сметка ЦСКА завоюва и понижи дистанцията от водача Лудогорец на единствено 3 точки, като "червените " към този момент имат 68 точки, а Черно море е 6-ти с 48. Така в идващия кръг ЦСКА чака Лудогорец на "Армията " в директна борба за първото място.

Черно море - ЦСКА 1:3
голмайстори:
0:1 Тиаго (33), 0:2 Джеси (52), 1:2 Панайотов (66), 1:3 Соу (75)

Ето и съставите на двата тима:

Черно море: Дюлгеров, Станчев, Димов, Генев, Кононго, Ндонгала, Панайотов, Илиев, Витанов, Минчев, Василев

ЦСКА: Черниаускас, Жеферсон, Чорбаджийски, Бодуров, Джеси, Малинов, Рафаел, Турицов, Соу, Антов, Тиаго

арбитър: Владимир Вълков (Пловдив)
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР