ЦСКА се е заел с осъществяавнето на още един сериозен

...
ЦСКА се е заел с осъществяавнето на още един сериозен
Коментари Харесай

ЦСКА изгражда мащабна база

ЦСКА се е заел с осъществяавнето на още един сериозен инфраструктурен план с изключение на идната реорганизация на стадион " Българска войска ".

" Червените " възнамеряват да изградят чисто нов подготвителен комплекс в София, като към този момент са набелязали и място, където това да се случи и се водят договаряния за придобиването му.

Идеята е базата да се употребява за потребностите на детско-юношеската школа и да съставлява по-модерна версия на " Червено знаме ", опустошен през 2010 година за построяването на най-голямата спортна зала у нас " Арена София ".

Комплексът, на който са израснали доста от най-големите звезди на ЦСКА, към онази дата разполагаше със затревен футболен стадион с една естрада, маломерен терен на сгурия, волейболна зала, административна постройка, няколко помощни уреди, два външни плувни басейна, кула за скокове, закрит плувен басейн с олимпийски размери, трамплини, тенис корт, фитнес, сауна и хотел. Използваше се от ДЮШ на ФК ЦСКА, ВК ЦСКА и от плувните тимове на Общо събрание на колегиите ЦСКА. Сега единственият работещ обект от комплекса е волейболната зала " Васил Симов ", а базата е благосъстоятелност на държавната компания " Сердика спортни парцели ".

ЦСКА възнамерява да построи няколко терена с естествени размери и изкуствена настилка, както и общежитие за децата, които не са от София. Към момента доста от тях живеят на хотел в столицата и се постанова всеки ден да пътуват по няколко часа за учебно заведение и подготовка.

Както е известно, заниманията на огромна част от " алената " школа се организират на игрищата пред стадион " Българска войска ". Съвсем скоро обаче това няма да е допустимо, тъй като ще стартира подготовка за реорганизация на оборудването. Това ще наложи преместването на юношите на три местоположения - терените на ВТУ " Тодор Каблешков " в квартал " Слатина " (по-известни като ПЖИ), подготвителните стадиони зад фитнес център " Ситняково ", които се намират в непоследствена непосредственост до парка на " Военната академия ", както и спартен комплекс " Бонсист " в Студенски град. Именно там някои от тимовете може да играят мачовете си от шампионатите на БФС.

Всички тези разновидности обаче са краткотрайни, до момента в който върви работата по построяването на въпросния нов комплекс. Оптимистичните настройки в Борисовата градина са, че това ще отнеме към две години. Когато базата е подготвена, там ще се реалокира цялата школа на ЦСКА - София, като се изключи втория тим. Дубълът ще остане в Панчарево, където се готви и представителния отбор.

Новите изкуствени терени ще могат да одобряват мачове от елитните младежки шампионати. Нещо, което сега е невероятно на игрищата пред " Армията " поради дребните им размери и амортизирано положение.

Преди време в ЦСКА имаха концепция цялата школа да се реалокира в Панчарево. Тя обаче е неосъществима, защото там няма задоволително терени, а от друга местоположението не е удобна за децата от по-малките набори, които би трябвало да бъдат водени на подготовка от своите родители или да пътуват с градски превоз. Освен това отдалечеността от София не е плюс за играждане на общежитие.

На пространството пред " Армията " пък към този момент в никакъв случай няма да има терени. То ще бъде върнато на парковата среда в Борисовата градина, откакто в идващите две години, до момента в който трае реконструкцията, ще бъде неизползваемо.

След това пък би останал казусът с отдалечеността за някои деца и ограничаването за коли към стадиона. А също така би се налагало подготвителните занимания да бъдат преустановянани в дните, когато на " Армията " има събития. Всички тези фактори са натежали при вземането на огромното решение за създаване на чисто нова база за школата.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР