ЦСКА разби Ботев Враца с 5:1 у дома в среща

...
ЦСКА разби Ботев Враца с 5:1 у дома в среща
Коментари Харесай

ЦСКА отвя Ботев Враца пред празните трибуни на Армията, Назон се отчете с хеттрик

ЦСКА разруши Ботев Враца с 5:1 вкъщи в среща от последния 30-и кръг от постоянния сезон на Първа лига. На стадион " Българска войска " в столицата " алените " не срещнаха особени компликации против противника пред празните трибуни на своя дом поради наказването, което изтърпяват след дербито с Лудогорец.


Домакините излязоха със специфични фланелки по случай 75 години от основаването си, а последователи на отбора изгледаха безапелационния триумф на особено конфигурирана видеостена на терена пред стадиона. Тон за разгрома даде капитанът Иван Турицов, който се разписа за 11-и следващ път от бялата точка, преодолявайки противниковия капитан - Красимир Костов, в 15-та минута. Скоро по-късно Тобиас Хайнц получи от дясно, центрира към Джонатан Линдсет, който с мъчно воле провокира интервенция на Костов. Топката обаче се отби от страничния дирек и попадна на крайници на Дюкенс Назон, който не сбърка за 2:0. Гостите от Враца пробваха да реагират и осъществяване на Браян Переа от директен свободен удар принуди Димитър Евтимов да се намеси уверено.

Интригата бе убита при започване на второто полувреме, когато възпитаниците на Саша Илич вкараха два гола в границите на 60 секунди. Мено Кох оформи класиката след асистенция на Хайнц, а съвсем незабавно по-късно групова неточност в защитата на " зелените " бе осъдена от Назон. Попаденията на " Армията " продължиха да валят и Ботев означи почетен гол посредством Браян Мендоса, който получи подаване от Диого Барбоса, преборил се преди този момент с Марселино Кареасо в центъра на терена. Четвърт час преди края на постоянното време Назон оформи хеттрика си след изострен шут по диагонала след подаване на Джонатан Линдсет.

До края не паднаха нови голове и по този начин Илич и компания се поздравиха с нова безапелационна победа след тази над Хебър с 4:0 като посетител. Тя обаче не промени класирането след постоянния сезон и ЦСКА приключи на второ място, на точка зад първенеца Лудогорец, което подсигурява и домакинско преимущество за " орлите " в плейофите. " Червените " започват с мач против Черно море вкъщи, до момента в който Ботев на Даниел Моралес ще играе в шестицата за оставане сред 11-о и 16-о място. Врачани стартират с домакинство на последния в таблицата Спартак Варна.

Пълна стратегия за откриващия кръг на плейофите в Първа лига:

1-6 място

14 май, неделя

20:00, ЦСКА 1948 - Левски

15 май, понеделник

18:00, ЦСКА - Черно море

20:15, Лудогорец - Локомотив Пд

7-10 място

13 май, събота

20:00, Славия - Ботев Пд

14 май, неделя

17:45, Арда - Локомотив София

11-16 място

12 май, петък

17:00, Пирин Благоевград - Хебър

19:15, Берое - Септември София

13 май, събота

17:30, Ботев Враца - Спартак Варна. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР