ЦСКА продължава да мечтае за спечелването на титлата в България.

...
ЦСКА продължава да мечтае за спечелването на титлата в България.
Коментари Харесай

ЦСКА удави Левски под проливния дъжд в София! Фамозно докосване на Каранга матира сините

ЦСКА продължава да мечтае за спечелването на купата в България. Армейците завоюваха с минималното 1:0 първото за годината постоянно дерби с Левски. В воин за армейците за следващ път се трансформира нападателят Фернандо Каранга, който вкара победното попадение. Играчите на двата тима бяха извънредно затруднени от тежките климатични условия и наводнения терен.

За дербито през днешния ден треньорът на ЦСКА Стамен Белчев направи три промени в съпоставяне сложната победа с 2:1 над Пирин в Благоевград в предишния кръг. Рубен Пинто, който дълго време лекуваше травма, стартира от първата минута против Левски. Той смени Раул Лое в халфовата линия. Божидар Чорбаджийски се завърна в центъра на отбраната след наказване за сметка на Александър Барт, а Роланд Алберг остана отвън групата, като бе сменен от Енрике Рафаел.

Делио Роси пък направи цели шест промени промени измежду титулярите в съпоставяне равенството с Етър (1:1). Извън състава останаха Николай Кръстев, Афонсо Фигейредо, Ивайло Найденов, Жорди Гомес, Жерсон Кабрал и Ривалдиньо.

Левски стартира по-агресивно мача и още в 5-ата минута имаше късмет да открие резултата. След центриране отдясно, топката попадна в Габриел Обертан, който стреля от въздуха, само че топката мина около гредата. Постепенно играчите на ЦСКА изнесоха играта в по-предни позиции. 22-ата на терена се бореха за всеки сантиметър, само че топката се движеше доста мъчно в локвите по терена, което затрудняваше всичките играчи на терена.

В 24-ата минута точно неприятния терен можеше да изиграе неприятна смешка на сините. Централният бранител на Левски Давид Яблонски върна неприятно топката към Митрев, който със сетни старания мазета пред Тиаго. Топката попадна в краката на Фернандо Каранга, само че бразилецът не съумя да съумя да овладее топката.  Десетина минути по-късно прекрасен удар на Каранга с глава мина на сантиметри от дясната греда на Митрев.

В 43-ата минута пред Левски се откри най-чистото състояние в мача. Станислав Костов се откъсна от отбраната, само че вместо да търси подаване, стреля от дребен ъгъл и Черниаускас мазета в ъглов удар.

През втората част имаше няколко момента на по-високо напрежение сред играчите на двата тима, в които съдията Никола Попов сподели серия от жълти картони.

Енрике Рафаел центрира в наказателното поле на Левски, само че Митрев изпревари Каранга и улови топката.

Победното попадение в срещата падна в 84-та минута. Тиаго Родригес центрира остро от фаул в наказателното поле на Левски, където футболистите в синьо не съумяха да изчистят топката, а Фернандо Каранга с доста технично допиране вкара топката в долния ляв ъгъл на вратата на Божидар Митрев.

ЦСКА се изравни с Лудогорец по точки. Двата тима имат по 63 точки, само че на Лудогорец му следва мач против Етър във Велико Търново. Левски е трети с 50 точки.
loading... #SC_TBlock_381491 a { font-family: Roboto!important; }
Източник: 7dnisofia.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР