ЦСКА приема Локомотив София в неделя от 17:15 часа в

...
ЦСКА приема Локомотив София в неделя от 17:15 часа в
Коментари Харесай

Рекордни премии в Локо при успех срещу ЦСКА

ЦСКА приема Локомотив София в неделя от 17:15 часа в предпоследен турнирен дуел за двата отбора за календарната година.

Червените се намират в серия от 5 победи.

Тимът, воден от Саша Илич, надигра поредно Хебър (4:0), Ботев Пд (1:0), Ботев Вр (4:0), Арда (3:1) и Локо Пд (1:0). Добрите резултати изкачиха ЦСКА на върха във краткотрайното класиране, с 5 точки пред втория Лудогорец. Армейците имат късмет да зимуват на челната позиция, макар че не зависят единствено от себе си, защото на разградчани им следва да изиграят отсрочените си дуели против Славия и Левски. Претенциите на 31-кратните първенци за първото място обаче минават през победи в идните два мача против Локомотив София и Черно море, които дават обещание да са много сложни и крият доста подводни камъни.

Гостуванията на „ Тича “ обичайно са едни от най-тежките за сезона, а столичните железничари могат да основат проблеми на всеки тим, като го потвърдиха във втория кръг, когато не изгубиха от ЦСКА в „ Надежда “ и бяха единствено на няколко минути от успеха. Освен това Локо Сф завоюва вкъщи против Левски и Лудогорец, победи и другият евроучастник – Ботев Пловдив. Или казано в резюме червено-черните имат актив от 10 точки от 12 вероятни против тимовете, които добиха право на изход на интернационалната сцена.

Сега възпитаниците на Станислав Генчев още веднъж ще са пределно мобилизирани за гостуването си на ЦСКА. Освен борбата за Топ 6, от който изостават на единствено 3 точки, и именития противник, сегашен водач в класирането, червено-черните ще бъдат подтиквани и от сериозна финансова инжекция, която ще получат при положителен резултат на „ Армията “. Локомотивци ще играят в неделя за доста солидна отборна награда при точка или три в Борисовата градина. Бонусът, който може да си поделят железничарите ще е рекорден за тях през сезона. Както е известно трети тим има процедура от години да подтиква отбори, които играят против директните му съперници.

ЦСКА от своя страна изненада мнозина със страхотната откъм резултати серия надалеч от столицата, откакто в последните години изпитваше съществени проблеми при своите гостувания. Сега алените се завръщат на стадион „ Българска войска “ за последното си домакинство за календарната година, като от началото на сезона възпитаниците на Саша Илич са безусловно безкомпромисни в своя дом – 9 победи в 9 мача във всички шампионати. В неделя ЦСКА излиза за 10 от 10 на „ Армията “ през акцията.

За рефер на дуела бе определен варненецът Драгомир Драганов, който постоянно през годините е показал разнообразни аршин, когато управлява мачове на ЦСКА и Лудогорец. В идващия кръг алените гостуват точно в родния град на съдията за мача си с Черно море.

В състава на Саша Илич има куп кадрови проблеми, до момента в който Локомотив ще разполага с всичко най-хубаво за гостуването си на „ Армията “, като се изключи трайно контузените Мики Орачев и Каду.

ЦСКА стартира календарната година с аудиенция на железничарите на „ Васил Левски “ и ще приключи мачовете си в София още веднъж против тях. Тогава червено-черните удариха по шампионските упоритости на отбора (1:1), като следва да разберем дали ще съумеят да повторят това и в неделя.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР