ЦСКА постигна поредната си победа за първенство и запази 4

...
ЦСКА постигна поредната си победа за първенство и запази 4
Коментари Харесай

За Георги Петков, запалените седалки и Дюкенс Назон...

ЦСКА реализира следващата си победа за състезание и резервира 4 точки задатък пред Лудогорец на върха в класирането. " Червените " не играха добре през първото полувреме, само че се активизираха след почивката и с два бързи гола си взеха решение мача. Няма да върша разбор на представянето на " армейците ". Колкото по-малко мачове остават, толкоз по-важно за тях ще е единствено едно - успеха. Независимо дали с отлична игра, с добра или неприятна. Във футболната ни джунгла ЦСКА от дълго време не е бил толкоз покрай златните медали. Но даже и в този момент, 5 кръга преди плейофите, за мен ще е същински героизъм, в случай че 31-кратните първенци станат 32-кратни. Именно поради ненормалностите в този спорт у нас от много години насам. Но в този момент желая да обърна внимание на 3 акцента от столичното дерби.

Първият е вратарят на Славия. Ветеран Георги Петков. Не е добре, че очевидно този човек не държи да остарее във футбола ни като катедрала. Не като фигура, била значима част от Левски. Футболист, играл на четвъртфинал в Европа със " сините ". Петков дебютира за Славия в далечната 1996 година, когато България опитваше да оцелее при премиера Жан Виденов, когато националният ни тим игра на Европейско състезание. Отдавна беше... Някои му споделят Шадравана, други Гошо Вратарчето, трети Урсула. Човекът с многото прякори, към този момент на 47 години, вместо да си гледа фамилията и да спре с футбола, покорил много върхове, печели негативи. Винаги ме е дразнил неговият непокътнат номер - бавене на време. Много обича топката да е пред него на тревата, да се е навел към нея и да не я хване в ръце, до момента в който някой от противниковия тим не тръгне към него. Изненадах се, когато видях, че точно той ще бъде титуляр против ЦСКА през вчерашния ден. Явно задачата е била такава - бавене на време в търсене на точица и раздразнение на публиката на " алените ". Ако се извади чистото игрово време през първото полувреме, надали ще е повече от 15-20 минути. Голяма заслуга има точно Георги Петков. Не му прави чест. Както и реакциите му, ръкомаханията към футболисти на ЦСКА, реплики и изритвания на топката мощно към последователите на гостите. Ама той почитателите на Левски дразнеше при това 1:1 на " Герена ", лишило купата на " сините ", та какво да се чудим за държанието му против " алените ". Грозна работа, доста грозна...
 Снимка 613776
Източник:

Не е вярна постъпката и на част от публиката в Сектор " В ". На тези, които изпотрошиха към 1000 седалки и ги възпламениха. Браво на управлението на ЦСКА за реакцията през днешния ден, за осъждането на това действие и за разграничаването. Вече стана тривиално при всяко посещение на ЦСКА и Левски почитателите на двата гранда да чупят бранша на стадион " Александър Шаламанов ". Цените на билетите били високи. Ами, като го знаем Венцеслав Стефанов, с такива дейности няма да станат по-ниски, а тъкмо противоположното. Както към този момент се закани той - за цени от 100 лв. при последващи визити на " сини " и " червени ". Така с нищо не се оказа помощ на ЦСКА, тъкмо противоположното. Сега клубът отново ще би трябвало да се бръкне за сериозна сума, с цел да покрие вредите, направени от група хулигани. Това не е обикновено, не е проявление на обич към тима. Бизсмислено действие, което ще бъде укорено от всеки човек, който има нещо в главата си.
 Снимка 613719
Източник:

И, с цел да затворим кръга, няколко думи за голмайстора на ЦСКА - Дюкенс Назон. Вкара значимо попадение, още веднъж. Браво! Представи се на равнище! Чудесно! Ама не може да си изкараш жълт картон по допустимо най-глупав метод. При промяната си потегли да се заяжда с Георги Петков, след което го иронизира, хващайки се за кръста, имитирайки вратаря на Славия и намеквайки за възрастта му. И по този начин Назон падна на равнището на този, който иронизираше. Вече има 7 насъбрани публични предизвестия и рискува да пропусне два мача подред тъкмо в най-важния интервал от сезона. Не стига, че съдиите шарят ЦСКА с картони за щяло и нещяло, ами и самите футболисти да си изкарват такива по подобен малоумен метод е несериозно. Някой би трябвало да поговори с Назон и компания, незабавно!

ЦСКА заслужаваше да завоюва трите точки нощес и го направи. През тази седмица в главите на всеки един състезател би трябвало добре да се вкара какво значи Вечното дерби, с цел да няма повтаряне на слабото показване против Левски през есента. Този път триумфът в мач №1 на България е още по-ценен. Защото за едната страна залог е купата...
 Вион и Турицов ще бъдат подготвени за Вечното дерби
Вион и Турицов ще бъдат подготвени за Вечното дерби

Добри вести за Саша Илич

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР