ЦСКА посреща Черно море на стадион „Българска армия“ в дербито

...
ЦСКА посреща Черно море на стадион „Българска армия“ в дербито
Коментари Харесай

ЦСКА гони удължаване на победния ход срещу Черно море

ЦСКА посреща Черно море на стадион „ Българска войска “ в дербито от 22-ия кръг на Първа лига. Двата отбора влизат в мача от радикално разнообразни позиции. „ Червените “ са на гребена на вълната, а при подновяването на шампионата напролет удариха с 5:0 Верея в Стара Загора.

Отборът на ЦСКА е втори във краткотрайното класиране с 51 точки, на 1 от водача Лудогорец.

Очаква се за отбора, воден от треньора Стамен Белчев, дебют да направи Едвин Джеси.

В същото време „ варненци “ нямат победа към този момент в шести следващ мач. В предходния кръг възпитаниците на Илиан Илиев изгубиха с 1:4 на своя стадион „ Тича “. Черно море е осми в подреждането на Първа лига все още с 25 точки в актива си.

ЦСКА и Черно море се изправят един против различен в петък от 17.30 часа.

Можете да следите развиването на дуела в GONG.BG.

Също по този начин можете да гледате мача директно в ефира на DIEMA SPORT, както и онлайн на GONG PLAY и PLAY DIEMA XTRA.

Ето и акцентите преди мача:

- За първи път през сезона ЦСКА е в серия от 5 следващи турнирни срещи без позволен гол. През предишното състезание ЦСКА не инкасира попадение в първите 7 мача под управлението на Стамен Белчев, само че тогава алените вкараха 10 гола в интервала, до момента в който в този момент – 16.

- Фернандо Каранга донесе последните 2 победи на ЦСКА с по 1:0 над моряците с късни голове, Черно море е отборът, против който бразилецът се отпуши с 2 попадения след дебютните си 4 мача през предишния сезон, в които не съумя да се разпише.

- И двата мача, в които ЦСКА не съумя да означи гол през сезона бяха на „ Армията” – при 0:1 от Лудогорец във втория кръг и при 0:0 с Пирин Бл в 12-ия.

- Черно море е в серия от 6 следващи загуби от алените – 1:3 на 13 декември 2014 година, 0:1 на 18 септември 2016 година, 0:2 на 19 февруари 2017 година, 1:3 на 8 април 2017 година, 0:1 на 13 май 2017 година и 0:1 на 16 септември 2017 година

- Черно море е вкарал повече голове като посетител на ЦСКА – 37, в сравнение с като хазаин – 34 в идентичен брой срещи – по 54.

- В предишния кръг при загубата с 1:4 от Берое Александър Цветков закръгли на 150 мачовете си в елита. 51 от тях са за Черно море и 99 – за предходния му клуб Литекс. Дебютът му в Първа лига бе тъкмо против ЦСКА с екипа на ловчанлии при успеха им с 1:0 вкъщи на 31 май 2009 година, когато влезе като промяна 14 минути преди края вместо френския нападател Вилфред Нифлор.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР