ЦСКА подкрепи Фондация Множествена склероза България в кампанията Заедно на

...
ЦСКА подкрепи Фондация Множествена склероза България в кампанията Заедно на
Коментари Харесай

ЦСКА 1948 облече оранжеви фланелки в името на благородна кауза

" ЦСКА поддържа Фондация Множествена склероза България в акцията " Заедно на терена " с подписана тениска от състава на " армейците ", парите от които ще бъдат употребявани за идеята ", осведоми формалният уебсайт на ЦСКА 1948.

Каква е тя и за какво тъкмо футболните тимове биха били потребни?

Отговорите ще получите от Станимира Гьошева - член на Учредителния съвет на Фондация Множествена склероза България.

Целта на акцията е да се усили информираността в нашето общество за болесттите Множествена склероза и Миастения гравис.

Също по този начин да се увеличи приемствеността и толерантността към пациентите от близки, другари, сътрудници и работодатели. Да усъвършенства изискванията на живот и труд на хората с тези две болести, посредством подкрепяне на дадени лица в частност и/или посредством дарения към фондацията за реализиране на плановете със основна значителност за тях. Чрез огромната спортна естрада Фондацията търси финансова поддръжка за реализацията на десетки идейни плана, подбудени от потребностите на пациентите.

Нека не забравяме, че хората с тези две болести са в непрестанен дуел. Много постоянно противникът взима превес, само че значимото е да останем хора и да се борим, тъй като всички дружно можем да понижим сивотата в живота на хората с диагноза.

Множествената склероза
(Encephalomyelitis disseminata, известна още и като Дисиминативна склероза или кратко МС) е автоимунно възпалително невродегенеративно хронично заболяване с неизяснена етиология и евентуална генетична предразположеност. Като основен фактор в развиването могат да бъдат факторите на околната среда и инфекциозни причинители. Министерски съвет визира мастната миелинова обвивка на аксоните на човешкия основен и гръбначен мозък. Това предизвиква демиелинизация и образуването на лезии в мозъка, което води до необятен набор от признаци и признаци. Заболяването се развива най-често в ранните години на зрелостта, като се среща по-често при дамите. Разпространението му варира в необятни граници сред 2 до 150 заболели на 100 000 души. Министерски съвет е разказана за първи път през 1868 година от Жан Шарко. (Източник: msmg.foundation)

Миастения гравис
(на латински: Myasthenia gravis pseudoparalytica, Pseudoparalytica gravis) е хронично автоимунно заболяване, характеризиращо се с мускулна уязвимост и лесна уморяемост след физическа интензивност, разследване от нарушено нервно-мускулно предаване в напречнонабраздената мускулатура. Причината за това нарушаване се дължи на понижен брой никотинови рецептори в постсинаптичната мембрана на нервно-мускулния синапс (моторна плочка), разследване от формираните антитела против тях. (Източник: msmg.foundation)
efbet Лига 13 кръг, неделя 22 ноември  Локомотив (Пловдив) 1:1краен резулат  ЦСКА 1948
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР