ЦСКА победи Спартак с 1:0 във Варна и излезе начело

...
ЦСКА победи Спартак с 1:0 във Варна и излезе начело
Коментари Харесай

ЦСКА измести ЦСКА 1948 от върха след 1:0 над Спартак във Варна

ЦСКА победи Спартак с 1:0 във Варна и излезе отпред в класирането, а " соколите " остават на дъното с 1 т. Успехът е първи за " армейците " като посетител в елита след съвсем година, когато се постановиха над Ботев във Враца, само че това беше и първото им излизане от София през новия сезон.
Мачът стартира динамично, като в първите 10 минути и двата отбора имаха късмет да открият резултата. Последваха нови пропуски, преди да е стигне до 40-ата минута, в която Дауда Бамба се измъкна от защитата на домакините и преодоля вратаря за 1:0 с дебютния си гол за " алените ".
Спартак стартира втората част с рискова офанзива на Ромееш Ивей, който бе спрян от Бусато с цената на жълт картон. Последваха нови пропуски, а по-късно повече от час игра нервите взеха връх.
Причина за това бе жестоко влизане на Божидар Васев против вратаря Бусато, след което последва сдърпване сред играчи на двата отбора.
ЦСКА можеше да реши всичко в края, само че Маурисио Гарсез (79) и Асен Дончев (84) пропуснаха положителни благоприятни условия за гол.
На два път ВАР бе употребен за инспекция при обстановки за дузпа, само че по този начин и не бяха отсъдени 11-метрови удари след подозрения за игра с ръка на Енес Махмутович (12) в наказателното поле на ЦСКА и на бранител на домакините в 76-ата мин.
Мачът бе управителен от съдийска тройка от Хърватия отпред с Анте Чулина.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР