ЦСКА победи с лекота Хебър в среща от 16-ия кръг

...
ЦСКА победи с лекота Хебър в среща от 16-ия кръг
Коментари Харесай

Радост на Армията, ЦСКА отнесе Хебър, за да оглави отново Първа лига

ЦСКА победи с лекост Хебър в среща от 16-ия кръг на Първа лига. " Червените " се постановиха с 3:0 на " Българска войска " и още веднъж оглавиха класирането. Авансът им пред втория Лудогорец е две точки, само че първенците са с мач по-малко.


В шестата минута Роберт Мазан позволи груба неточност, от която Майкъл Естрада не се възползва. Той се опита да откри Матиас Фаетон. Топката в последна сметка попадна в Джонатан Линдсет, само че неговият удар бе блокиран от бранител на Хебър и топката попадна в ръцете на Матвей Игонен. Пет по-късно Естрада излезе очи в очи с вратаря на Хебър, само че насочи удара си непосредствено в тьлото на Игонен.

Четвърт час след началото Естрада бе открит в наказателното поле. Еквадорецът се оправи добре със бранител на Хебър, само че изстрелът му мина на сантиметри от левия непряк дирек При удара имаше и лек рикошет, който промени траекторията на топката. Десет минути по-късно Тобиас Хайнц извърши корнер. След разбъркван Естрада продължи топката към Християн Петров, само че ударът на бранителя не откри задачата.

В 30-ата минута Хайнц центрира от статично състояние и откри Браян Кордоба, само че неговият удар с глава се отби в левия непряк дирек на Игонен. Три по-късно капитанът на " алените " в днешния мач Хайнц извърши нов ъглов удар. Линдсет отклони топката и тя се разноски паралелно на голлинията, само че нямаше футболист на " армейците ", който да я прати във вратата.

В 39-ата минута Естрада се регистрира с нов огромен пропуск, откакто прати топката право в Игонен. В първата минута на добавеното време на първото полувреме ЦСКА най-сетне съумя да поведе. След хубава офанзива Петров продължи към Иван Турицов, който с прекрасен пас откри Матиас Фаетон и нападателят означи втория си гол за ЦСКА.

В 59-ата минута ЦСКА вкара втори гол. Емануел Шакич откри Естрада в наказателното поле. Таранът овладя топката с коляно, добре се обърна и с удар по земята прати топката в десния ъгъл на Игонен.

Четвърт час преди края старши треньорът на армейците Нестор Ел Маестро направи две смени в състава си, като пусна в игра Дюкенс Назон и Станислав Шопов на мястото на Матиас Фаетон и Джонатан Линдсет.

В 78-ата минута Хайнц комбинира технично с Шопов, само че изстрелът на преди малко появилия се на терена юношески национал на България рикошира и излезе в корнер.

В 83-ата минута Данило Асприля размени Тобиас Хайнц. В последната минута колумбийското крило направи свръхестествен пробив по левия фланг и откри Станислав Шопов, който с извънредно акуратен изстрел от дъгата на наказателното поле изпрати топката в горния ляв ъгъл на Игонен, оформяйки класическата победа с 3:0. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР