ЦСКА победи Локомотив (София) с 2:0 в мач от 17-ия

...
ЦСКА победи Локомотив (София) с 2:0 в мач от 17-ия
Коментари Харесай

ЦСКА победи Локо и стопи 3 точки от аванса на Лудогорец |

ЦСКА победи Локомотив (София) с 2:0 в мач от 17-ия кръг на Първа лига, игран на стадион " Българска войска ". Преди началото на дуела с минута безмълвие бе почетена паметта на един от най-изтъкнатите методисти във футбола проф. доктор. Ангел Шишков и огромния армейски последовател Георги Гюров, които преди няколко дни ни напуснаха вечно, осведоми формалния уебсайт на алените.

Още в самото начало на срещата Федерико Варела получи травма и бе сменен наложително от Йоан Баи. Червените започнаха по-актовно и владееха повече топката в търсене попадение в противниковата врата, до момента в който гостите най-вече се защитаваха и опитваха да печелят време. В 35-ата минута Тибо Вион насочи доста мощен удар по диагонала, само че стражът на Локомотив съумя да избие. Малко след тази обстановка ЦСКА провежда бърза контраофанзива, като Йоан Баи напредна рисково и подаде към Георги Йомов, който опита да копне топката над излезлия напред Александър Любенов, само че още веднъж вратарят на " железничарите " избави.

В 41-ата минута при опит за центриране отдясно на Вион топката рикошира в крайници на Пинсон, трансферира Любенов и се отби в дясната греда. Кери я овладя и на два пъти опитва удари от към 10 метра, само че те бяха блокирани.

Малко по-късно ЦСКА направи втора насилствена промяна след контузия на Юга, който бе сменен от Турицов.

Минута преди почивката Кайседо овладя малко след централния кръг и пусна дълъг пас към Баи. Той от своя страна шутира от дребен ъгъл и се разписа за 1:0. Попадението обаче бе анулирано, след интервенция на ВАР поради игра с ръка на Кайседо при единоборство с неприятелски футболист. Така двата състава се отдръпнаха на отмора при нулево тъждество.

През втората част армейците започнаха вихрено и още в 46-ата минута разумното се случи и резултатът бе открит. Йоан Баи раздра защитата на гостите с дълъг пас към Йомов, който не прояви нарцисизъм и подаде на Жорди Кайседо, за който не представляваше проблем да вкара в празната врата за 1:0. В 59-ата минута Брадли Мазику центрира отляво към еквадорския голмайстор, който стреля с глава, само че топката мина настрана.

В 67-ата минута Йоан Баи насочи прекрасен изстрел от 20 метра, само че Любенов мазета. Последва безредие в наказателното поле на Локомотив, след което Греъм Кери бе съборен от Кацаров, само че реферът Станимир Тренчев вместо да уточни бялата точка остави играта да продължи. Десетина минути преди края в игра за армейците се появи и бразилецът Жеферсон Телес, който размени Греъм Кери. В продължението на дуела Йоан Баи направи ужасно подаване отдясно към Георги Йомов, който с превъзходно отиграване с едно допиране не остави никакъв късмет на вратаря Любенов и ознаменува положителната си игра с гол. Така армейците записаха изцяло заслужена победа над Локомотив (Сф) с 2:0.

Следващият мач на ЦСКА е в неделя (5 декември), когато отборът гостува на Пирин (Благоевград). Срещата ще се играе на стадион " Христо Ботев " и е с начален час 16:45 часа.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР