ЦСКА победи Арда с 1:0 в мач от 27-ия кръг

...
ЦСКА победи Арда с 1:0 в мач от 27-ия кръг
Коментари Харесай

ЦСКА победи Арда с гол в края в репетицията за големия финал

ЦСКА победи Арда с 1:0 в мач от 27-ия кръг на efbet Лига. Юрген Матай в 88-ата минута донесе триумфа за " армейците " на стадион " Българска войска ".

Срещата бе историческа за родния футбол, защото за пръв път в шампионата на България бе употребен ВАР.

През първия четвърт час на дуела домакините владееха по-често топката, само че рисковите положения и пред двете порти липсваха. В началните минути Тиаго опита да осъществя от фаул, само че ударът му мина високо над напречната греда.

Първата по-сериозна обстановка стана факт в 23-ата минута, когато Тиаго центрира отдясно към Кайседо. Таранът се извиси, само че не съумя да смъкна задоволително топката, която излезе в навън над напречната греда.

В 39-ата минута добра триходова композиция Енрике-Кайседо-Варела приключи с шут в навън на последния. В тези минути гостите изравниха играта и на собствен ред проведоха няколко рискови офанзиви, най-много по крилата, само че футболистите на Николай Киров не съумяха да ги завършат, защото бъркаха при последния пас.

Втората част стартира с искания на Кери за дузпа, само че реферът реши, че против ирландеца не е осъществено нарушаване, а и от съдийската стая за ВАР не бе сигнализирано за такова. В 51-ата минута Вион шутира от над 25 метра,а Караджов без проблем улови първия прецизен удар в мача.

Само 60 секунди по-късно Арда отговори с добра офанзива, която приключи с рисков изстрел на Тонислав Йорданов с глава, профучал около дясната греда.

След час игра Пенев извърши три промени. Варела, Йомов и Кайседо отстъпиха местата си на Мазику, Синклер и Бисмарк. Именно пред Чарлс се откри първата действителна голова опция за алените, която пристигна в 63-ата минута след чудесно извеждащо подаване на Тиаго, само че младият нападател шутира едва и Караджов избави.

В 67-ата минута Караджов отрази мощен удар на Вион от 22-23 метра. Секунди по-късно Бусато направи феноменално избавяне, откакто отрази удар с глава на Мартинов от границата на дребния пеналт. Четири минути по-късно бомбен шут на Мартинов профуча и след лек рикошет около горния ляв ъгъл на домакинската врата.

В 77-ата минута мачът бе спрян, с цел да се гледа състояние за дузпа в наказателното поле на Арда, само че след помощта на ВАР реферът удостовери решението си да не показва бялата точка. Четири минути по-късно рискова контраофанзива на гостите приключи с шут на Руменов, който излезе в навън.

Така се стигна до 88-ата минута, в която ЦСКА завоюва корнер. След осъществяването му топката стигна до Тиаго. Португалецът пусна за Юга, халфът центрира отдясно към Матай и защиитникът вкара с глава за 1:0.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР