ЦСКА победи Арда като гост в 1/8-финал за Купата на

...
ЦСКА победи Арда като гост в 1/8-финал за Купата на
Коментари Харесай

ЦСКА се промъкна на 1/4-финалите за Купата, Соу с гол, но и с червен картон в Кърджали

ЦСКА победи Арда като посетител в 1/8-финал за Купата на България. Двубоят в Кърджали приключи при резултат 1:0 за " армейците ". Единственото попадение в мача означи Али Соу.

След това обаче нападателят бе изпъден с пряк червен картон, след сдърпване с Хасани до страничната линия. Футболистът на Арда също напусна терена прибързано, като получи втори жълт картон.

Надпреварата е реалистична опция за трофей за " алените " през този сезон, с оглед изоставането от Лудогорец в шампионата.

В Арда не можеха да разчитат и на двамата си централни нападатели през днешния ден. Голмайсторът Радослав Василев бе с контузия от дуела с Локо (Пд). Той е под въпрос и за неделната среща с ЦСКА. По-тежка е обстановката с другия нападател - Елиша Сам. Той се е прибрал в Белгия, където е претърпял интервенция на разкъсан менискус.

ТОПСПОРТ наблюдава онлайн за потребителите си случилото се на терена:
 Арда - ЦСКА 0:1, гол и червен картон за Али Соу, Хасани също изпъден онлайн
Арда - ЦСКА 0:1, гол и червен картон за Али Соу, Хасани също изпъден

Енрике и Бикел отвън сметките за столичани

Първото полувреме не бе измежду най-вълнуващите в елита през сезона досега. Двата отбора стартираха борбата между тях на високи обороти, само че последователно понижиха акциите си в противниковата половина и най-вече се отбраняваха.

Иначе стартът бе като по поръчка за гостуващия тим, като броени секунди след приключването на първата минута от конфликта, резултатът към този момент беше открит.

Али Соу даде преднина на състава си. Той се възползва от груба неточност на състезателите на противника, като те върнаха кълбото обратно, Соу го открадна и напредна, преодоля вратаря на Арда и стреля тъкмо за 0:1.

Домакините се втурнаха в предни позиции, като пробваха посредством Георгиев, Коконов и Делев да застрашат вратата на Бусато.

В 12-ата минута Георгиев прати топката в мрежата на ЦСКА, само че бе сигнализирано, че се намира в състояние на засада и голът му не беше зачетен.

Повторенията демонстрираха, че състезателят на Арда фактически е бил зад последния в защитата на " алените " и решението на съдиите е правилно.
 Снимка 456034
Източник:

Последваха нови няколко напрегнати минути пред вратата на столичани, които стояха прибрани в задни позиции и чакаха опция на контраофанзива.

В средата на полувремето футболистите на отбора от Кърджали понижиха темпото, а играта бе съществено накъсана от голям брой нарушавания.
 Снимка 456031
Източник:

" Армейците " започнаха по-често да пробват по-динамични офанзиви в полето на Арда не атакуваха с повече от четирима футболисти, като се презастраховаха в средата на терена и най-много в отбраната си.

Така или другояче нови голове преди паузата не бяха маркирани.

През второто полувреме играта несъмнено загрубя. Бяха показани нова порция публични предизвестия за футболисти и на двата отбора.

В 66-ата минута се стигна до привидно необичайно решение на основния арбитър.

Край страничната линия, в зоната към централния кръг, Али Соу и Илиас Хасани се спречкаха, като футболистът на Арда падна на земята.

Реферът сподели пряк червен картон на нападателя на ЦСКА и втори жълт на Хасани.
 Снимка 456032
Източник:

Така и двата отбора останаха в понижен състав, само че равновесието бе непокътнато.

След този наподобява определящ миг в мача, акциите безусловно стопираха, като бяха по-скоро епизодични.

И Крушчич, и Белчев осъзнаваха, че една неточност може да коства доста на тимовете им и внимаваха за дейностите си.

Треньорът на домакините даже бе предизвестен публично, като в избран миг от срещата нервите взеха превес и Белчев си разреши да желае пояснение от четвъртия арбитър, хващайки го за едната ръка.
 Снимка 456030
Източник:

Смените на двамата експерти не доведоха до смяна в резултата и той се резервира до края на дуела.

В последните секунди на добавените 5 минути домакините вкараха нов гол във вратата на ЦСКА, само че той също не беше зачетен. Повторенията не бяха изключително безапелационни, само че попадението бе анулирано поради засада н Георгиев.

Така ЦСКА чака името на противника си в 1/4-финалите от конкуренцията. Арда ще има опцията да концентрира всички свои старания в шампионата на България.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР