ЦСКА планира да задържи вратаря Густаво Бусато и през следващия

...
ЦСКА планира да задържи вратаря Густаво Бусато и през следващия
Коментари Харесай

ЦСКА иска да задържи Густаво Бусато и за следващия сезон

ЦСКА възнамерява да задържи вратаря Густаво Бусато и през идващия сезон, твърди " Мач Телеграф ". Бразилският пазач има идея в контракта си, която да го остави на " Армията " най-малко до лятото на 2025-а година. Бусато възобнови договора си с " алените " през предишното лято, като подписа за интервал от 1+1 година.

Латиноамериканецът кара към този момент пети сезон в ЦСКА и досега е изиграл общо 161 мача, които го трансфораха в чужденеца с най-вече срещи за клуба. У нас той завоюва и Купата на България през 2021 година.

Пречка пред оставането на Бусато в ЦСКА могат да се окажат фамилните му задължения и желанието му да се прибере в родната Бразилия. Още през предишното лято стражът и сътрудникът му Ернан Банато, който в този момент е притежател на Берое, намекнаха, че от Южна Америка има интерес към играча. Преди да дебаркира в София през юни 2019-а Бусато игра за бразилските Наутико (2017), Апересиденсе (2018), Сампайо Корея (2018), и Итуано, а единственият му допир до Стария континент преди този момент беше елитният полски Подбескидзие през сезон 2016/17, когато обаче не записва нито един мач в локалната Екстракласа.

Очаква се шефовете на ЦСКА да проведат диалог с Густаво Бусато след последния формален мач на отбора за годината - против Лудогорец на 10 декември от 17:45 часа, а по време на зимната подготовка двете страни ще могат на мира да уточнят детайлностите към възможното удължение на договора на вратаря.
 Ултрасите от
Ултрасите от " Offenders ": Най-голямата победа е възкресението на Сектор " Г "

" Всички на стадиона в събота "
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР