ЦСКА отстъпи с 2:3 на Рома в последния кръг на

...
ЦСКА отстъпи с 2:3 на Рома в последния кръг на
Коментари Харесай

ЦСКА приключи участие в Лига на конференциите след зрелищна загуба от Рома |

ЦСКА отстъпи с 2:3 на Рома в последния кръг на груповата фаза на Лигата на конференциите. " Червените " губеха с 0:3, само че в края съумяха да върнат два гола посредством запасите Хамза Чатакович и Яник Вилдсхут.

Тами Ейбрахам вкара два гола за Рома на Националния стадион " Васил Левски ", а едно попадение за " вълците " добави Борха Майорал. Хамза Чатакович и Яник Вилдсхут направиха загубата на ЦСКА почетна с техните първи попадения с алената фланелка.

ЦСКА остана финален в група С с една-единствена точка, а с успеха си в София Рома завоюва първото място с 13 точки и изпревари норвежкия Будьо/Глимт, който приключи наедно 1:1 със Зоря Луганск в последния кръг и остана втори с 12 точки.

Студът в София скова краката на играчите в алено за старта на мача и в началните минути домакините мъчно изнасяха топката от личната половина.

Римляните започнаха нападателно и притиснаха противника, като единствено в първите 5 минути извършиха 5 корнера.

Логично в 15-а минута Рома поведе с гол на Тами Ейбрахам, който приключи на празна врата триходова офанзива в наказателното поле. Борха Майорал проби през центъра, подаде на Карсдорп, който с паралелно центриране откри Ейбрахам и той без проблеми вкара за 1:0.

След гола ЦСКА изнесе играта в по-предни позиции, само че дейностите на отбора бяха прекомерно предвидими в нападателен проект.
Далеч по-класният отбор на Рома с лекост спираше набезите на " армейците " и на собствен ред организираше рискови офанзиви. При една от тях римляните стигнаха до втори гол. В 34-а минута Матиас Виня подаде към Майорал, който триково търколи топката около Бусато с 2:0.

Най-активният в офанзива за ЦСКА Георги Йомов в 39-а минута получи извеждащо подаване от Томас Лам в наказателното поле, само че си поведе непохватно топката и не съумя да откри вярното продължение на офанзивата.

Две минути преди почивката Борха Майорал проби през центъра под благосклонния взор на Томас Лам, само че ударът на испанеца мина над вратата.
Рома завърши интригата в 53-а минута, когато Тами Ейбрахам осъществя втория си гол в мача. Английският нападател се разписа още веднъж след асистенция на Карсдорп.

Едва след третия гол играчите на ЦСКА се отърсиха от сковаността и започнаха да нападат. Добри изяви от ляво имаше влезлият като запаса на почивката Яник Вилдсхут, който на няколко пъти проби, само че не откри правилно продължение на офанзивите.

В 61-а минута Жорди Кайседо стреля с глава, само че вратарят на Рома съумя да избие в корнер.

ЦСКА понижи резултата в 75-а минута, когато резервата Хамза Чатакович получи пас от Йоан Баи и с добре ориентиран удар означи за 1:3.
В добавеното време Яник Вилдсхут стреля мощно пред границата на наказателното поле и означи за крайното 2:3.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР