ЦСКА надделя при визитата си на последния Етър Велико Търново

...
ЦСКА надделя при визитата си на последния Етър Велико Търново
Коментари Харесай

ЦСКА се озори здраво с последния, но се изкачи до върха в efbet Лига

ЦСКА надви при визитата си на последния Етър Велико Търново с 1:0 в отсрочен мач от третия кръг в efbet Лига и генерираха още три точки в актива си, които ги изравниха с водача в класирането Черно море, като двата отбора имат по 32. Варненци въпреки всичко заемат първото място заради по-добрите си индикатори по отношение на хората на Нестор Ел Местро.

Иначе, единственото попадение на „ Ивайло “ падна след началото на второто полувреме, когато Марселино Кареасо бе най-съобразителен след безредие в наказателното поле на „ болярите “ и донесе трите точки за „ алените “. След час игра пък Амос Юга беше изпъден с пряк червен картон, а в хода на срещата на два пъти попадения на „ болярите “ бяха отменяни заради засади.

Домакините имаха съществени искания за втория анулиран гол от Ивайло Димитров в добавеното време, само че в последна сметка след намесата на ВАР, то беше преразгледано. Генерално, „ алените “ за следващ път обаче не бяха задоволително безапелационни игрово, като това се случва в следващ мач от мачовете в нашата страна.

 

" Виолетовите " започнаха много по-активно срещата и в началните минути пробваха да притеснят " алената " защита, само че на Густаво Бусато не се наложи да прави значимо избавяне. В третата минута на среща пък почитателите на " болярите " възпламениха голям брой факли, което принуди Ивелин Занев да прекрати за малко дуела, до момента в който не се почисти гъстия пушек, който се беше постлал над терена.

След шест минути игра топката беше центрирана в наказателното поле на ЦСКА към капитана на Етър - Георги Ангелов. Той стреля с глава, а Бусато боксира топката настрана. Последва мощен диагонален удар към вратата на бразилеца, който обаче беше неакуратен. В осмата Шахредин Букхолда беше открит след чудесно подаване отляво на Крум Стоянов. Офанзивният футболист на Етър стреля рисково с глава, но за негово страдание топката мина край десния непряк дирек на Бусато.

В 18-ата Мартин Тошев беше изведен чудесно зад защитата на ЦСКА и напредна с топка в крайници. Той надбяга Християн Петров и пусне топката край Бусато, с цел да вкара, само че в последна сметка попадението беше анулирано заради засада на някогашния стрелец на столичани.

След малко повече от 30 минути игра Матиас Фаетон овладя в полето на Етър след центриране от корнер и насочи пряк изстрел към вратата на Величков, само че безпределно неакуратен. В 37-ата минута В рамките на няколко секунди Густаво Бусато предотврати две попадения във вратата си. Кольо Станев получи топката след рикошет и насочи доста мощен удар, а бразилският пазач на ЦСКА с една ръка блокира. Последва удар с глава от близко на Мартин Моран, само че още веднъж Бусато се намеси чудесно. При последвалото нахлуване Мартин Тошев бе изведен от Георги Ангелов и шутира от придвижване с десния крайник, само че Бусато застана на едно място и с крайник блокира опита на нападателя.

Четири преди края на първото полувреме Матиас Фаетон се пусна вляво и пласира пас по земя за Дюкенс Назон или Майкъл Естрада. Все отново защитник на Етър почисти напред, където капитанът Амос Юга овладя и стреля мощно, но над напречната греда на Величков. В края на полувремето след блъсканица пред вратата на Мартин Величков най-после Джонатан Линдсет стреля през купа от играчи, само че ударът на норвежеца беше слаб, с цел да затрудни стража на Етър. Миг по-късно пък Юга се понесе вдясно и подаде през защитник към Линдсет. Норвежецът насочи удар след плонж, само че той не бе прецизен.

На почивката Нестор Ел Маестро направи две корекции в състава си, като извади от игра Турицов и Назон, а на техните места се появиха Емануел Шакич и Тобиас Хайнц.

В 49-ата минута на срещата ЦСКА откри резултата в срещата. Матиас Фаетон открадна топката вляво от капитана Ангелов и насочи удар към вратата на Етър. Величков парира с тяло, само че не улови и кълбото отиде към Хайнц, чийто удар бе блокиран. Все отново Марселино Кареасо се ориентира оптимално в тази обстановка и откри резултата във Велико Търново.

В 56-ата Крум Стоянов от Етър насочи компактен изстрел към столичната врата, само че Бусато улови. След час игра Амос Юга фаулира след цинично изблъскване Крум Стоянов, който мина с лекост край няколко бранители на ЦСКА. Първоначално реферът Ивелин Занев уточни дузпата за Етър и сподели жълт картон на Юга, само че след намесата на ВАР откри, че нарушаването на халфа на ЦСКА е отвън наказателното поле, само че е такова, че се стопира чиста голова опция без да пробва да играе с топката и " алените " останаха с 10 индивида.

В 66-ата минута на дуела пък Емануел Шакич хвърли тъч в наказателното поле на Етър за Майкъл Естрада. На гърба му стоеше защитник на Етър, само че нападателят на ЦСКА се завъртя и шутира доста мощно от дребен ъгъл, но прати топката неопределено от вратата на Величков. Четири след това Николай Янков се измъкна зад тила на Кареасо при корнер и насочи удар с глава, който бе прецизен, само че и право в обсега на Бусато, който улови.

Четвърт час преди края на постоянното време пред Тобиас Хайнц се откри съществено пространство и норвежецът насочи удар с левия крайник, с цел да провокира Мартин Величков да прави избавяне. В добавеното време на срещата пък Етър вкара още веднъж попадение в срещата, като Крум Стоянов комбинира с Николай Янков, който пусна паралелен пас за друга запаса - Ивайло Димитров. Пасът беше отличен за Косъма, който приключи с едно допиране, само че реферският екип преглежда детайлно обстановката за възможна засада на Янков в градежа на офанзивата. В последна сметка попадението беше анулирано от реферския екип и ЦСКА взе триумфа при визитата си в старопрестолния град.

FT /

0:1 Марселино Кареасо (49)

 /  / 

Рефер: Ивелин Занев (Русе)

Стадион: " Ивайло " (Велико Търново)

Етър : 22. Мартин Величков, 15. Георги Ангелов – К, 7. Кольо Станев, 25. Крум Стоянов, 26. Мариян Иванов, 4. Георги Александров, 8. Мартин Моран, 6. Пламен Димов, 24. Шахредин Букхолда, 29. Янко Ангелов, 9. Мартин Тошев

Резерви : 1. Ангел Мартинов, 2. Валери Христов, 70. Димо Бакалов, 11. Илкер Будинов, 14. Ивайло Димитров, 33. Луис Кордова, 10. Ловре Кнежевич, 77. Мартин Николов, 28. Николай Янков

Треньор: Светослав Петров

ЦСКА : 1. Густаво Бусато, 15. Тибо Вион, 19. Иван Турицов, 13. Браян Кордоба, 6. Християн Петров, 26. Марселино Кареасо, 11. Матиас Фаетон, 7. Джонатан Линдсет, 21. Амос Юга - К, 9. Дюкенс Назон, 29. Майкъл Естрада

Резерви : 25. Димитър Евтимов, 4. Мено Кох, 22. Енес Махмутович, 20. Асен Дончев, 17. Емануел Шакич, 14. Тобиас Хайнц, 8. Станислав Шопов, 30. Данило Асприля, 28. Браян Алварес

Треньор: Нестор Ел Маестро

Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР