ЦСКА Москва надви Бенфика с 2:0 в руската столица и

...
ЦСКА Москва надви Бенфика с 2:0 в руската столица и
Коментари Харесай

ЦСКА Москва на чудесна позиция за атака на осминафинала

ЦСКА Москва надделя Бенфика с 2:0 в съветската столица и е втори след Манчестър Юн в група А на Шампионската лига.

Руснаците са в чудесна позиция за офанзива на осминафиналите, до момента в който Бенфика записа петата си загуба в петте срещи.

ЦСКА Москва стартира мача интензивно и след продължителна офанзива в 13-ата минута топката се озова в Шченников и той я изпрати в мрежата на Бенфика за 1:0. Руският футболист бе в немаркирана засада при гола.

Португалците незабавно пробваха да отвърнат, само че Жонас пропусна от доста преференциална позиция в 15-ата минута.

Но първото полувреме беше на сметката на армейците от Москва, обаче те не съумяха да усилят резултата, не и до почивката.

На полувремето обаче очевидно бе имало сериозна рецензия към футболистите на Бенфика, тъй като от първата минута на втората част те потеглиха да мачкат своите домакини. Но още веднъж бяха споходени от малшанс.

След първия гол, паднал след засада, вторият се оказа автогол. Витиньо се освободи и понечи да откри собствен сътрудник в пеналта. Намеси се бранителят на Бенфика Жардел и след рикошета в неговия крайник топката влетя във вратата на португалците – 2:0 за ЦСКА.

След втория гол на ЦСКА Бенфика напълно отпусна ръцете си и мачът завърши умерено 2:0 за руснаците.

Португалският гранд се показва отчайващо в групата и кръг преди края не е записал даже точка, а головата му разлика е 1-12.

Докато ЦСКА Москва е на отлична изходна позиция за класиране със своите 9 точки.

В късния мач Манчестър Юн с 12 т. гостува на Базел с 6. А в последния кръг Бенфика приема Базел, а ЦСКА гостува на Манчестър Юн.

Между Базел и ЦСКА преимуществото в директните дуели е на страната на швейцарците при положение на тъждество в точките в края.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР