ЦСКА изпрати най-натоварената есен в своята история с цели 33

...
ЦСКА изпрати най-натоварената есен в своята история с цели 33
Коментари Харесай

Какво промени Стойчо Младенов на Армията“?

ЦСКА изпрати най-натоварената есен в своята история с цели 33 мача на 4 фронта. Нейното начало бе белязано от треньорска промяна, пристигнала едвам три дуела след началото на сезона. Стойчо Младенов зае мястото на Любослав Пенев, като имаше нелеката задача да стабилизира слабото показване на отбора, белязано от сбърканата лятна подготовка и взрива от контузени състезатели. Опитният експерт се оправи, успявайки да класира армейците за груповата фаза на Лигата на конференциите, което значеше, че в границите на няколко месеца той ще изведе играчите си в 30 публични среши. Със сигурност това не бе мечтаната стратегия за нов ментор, който желае да съобщи своя почерк на представянето на тима. Наложи се Стойчо да поправя нещата в придвижване и значително съумя. В идващите редове ще разгледаме какво промени на " Армията " Младенов в позитивна посока в цикъла от дуели през 3-4 дни.

Още със стъпването на Екзекутора в съблекалнята на " Българска войска " бе ясно, че той ще заложи на обичайния си почерк. Добре познатата прагматичност на Стойчо бързо се трансформира в основа на представянето на ЦСКА. Червените стигнаха до няколко победи, без да са по-добрият тим на терена, като е показателно, че 1/3 от турнирните триумфи на отбора (4 от 12) пристигнаха с обичания резултат на Младенов - 1:0.

От огромна значимост за упоменатата прагматичност е и успеваемостта, която постоянно липсваше в Борисовата градина в последните години. Всички помним купищата профукани положения от другояче чужденеца с най-вече голове в историята на армейците Али Coy. Откакто Младенов пое ЦСКА обаче, се вижда огромно израстване в този съставен елемент. При всяка от огромните си победи през тази есен - против Осиек (4:2), Виктория Пилзен (3:0) и Лудогорец (1:0), алените се възползваха по най-хубавия метод от основаните шансове.

В два от тези три дуела измежду голмайсторите на таблото се подреди най-постоянният футболист на ЦСКА, за чието израстване огромна роля има и Стойчо Младенов. Даването на капитанската лента на Матей бе един от мощните ходове, които наставникът предприе още с идването си на " Армията ", а с всяка своя изява нидерландецът показва, че може да е водач на тима.
 ЦСКА: Нека новата година ни донесе по този начин дълго чаканата 32-ра шампионска купа на България
ЦСКА: Нека новата година ни донесе по този начин дълго чаканата 32-ра шампионска купа на България

" Заедно можем всичко "

Друго решение на експерта, от което ЦСКА извлече доста позитиви, бе преместването на Кери зад нападателя. Ирландецът претърпя своя подем с алената фланелка, откакто получи нужната независимост, с цел да разкрие цялостния си капацитет и да употребява оптимално високия си футболен разсъдък. Именно левичарят с номер 8 имаше съществена роля при класирането на армейците за групите на Лигата на конференциите.

Сред заслугите на наставника можем да наредим и огромното израстване, което сподели един от дребното родни национали на " Армията ". Йомов изпрати най-хубавата есен в своята кариера. След травмата на Бай, Младенов гласоподава на крилото цялостно доверие, а някогашният състезател на Славия от своя страна се възползва по най-хубавия метод от него.

Няма по какъв начин да не се означи и безспорната стабилизация под рамката, където в здравословна конкуренция Бусато и Евтимов получават шансове за изява и се оправят на високо равнище. Определено и двамата бележат напредък по отношение на свои предходни представяния. Бусато сходно на Йомов изпраща доста добра есен. Бразилският пазач позволи най-малък брой неточности, откакто внезапно понижи неумелите си прояви.

В напрегнатите условия след идването си и притискан от многото мачове Младенов съумя задоволително бързо да се ориентира в ситуацията и да направи доста точна оценка на качествата на своите футболисти. Скоро след завръщането си на " Армията " той си даде сметка кои играчи не съответстват с концепцията му и ограничи наличието им в състава. Единствено неналичието му на доверие към Федерико Варела предстои на полемика, защото напролет аржентинският плеймейкър потвърди, че умее да основава проблеми на противниковите защити в родния шампионат. Той е може би най-хубавият в извеждащите подавания в родния шампионат и с това може да компенсира неналичието на експедитивност, експанзия и устойчивост. Стойчо не биваше с лека ръка да се лишава от него, защото по този метод обезвери аржентинеца, а той е състезател, който можеше да помогне. Що се отнася до Нзила и Чатакович, то преценката на Младенов бе безупречна.

Идвайки на " Армията ", експертът завари съблекалня, цялостна с играчи в доста неприятна кондиция. С помощта на своя щаб и макар дребното време за работа той съумя доста да усъвършенства физическата подготовка на отбора, с цел да може в края на есента, въпреки и след следващ цикъл от мачове през 3 дни, армейците да надтичат и да надиграят директния си съперник за купата Лудогорец.

На последно място, само че не и по значимост, както гласи клишето, е основно да се означи шампионският нрав, който Младенов донесе на " Армията ". Самите футболисти неведнъж признаваха, че изразът " би трябвало и ще станем първенци " се чува ежедневно в съблекалнята на отбора, а основна заслуга за това има точно треньорът, донесъл на " Българска войска " последната купа.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР