ЦСКА изигра един от най-силните си мачове в последните месеци

...
ЦСКА изигра един от най-силните си мачове в последните месеци
Коментари Харесай

Забравени от Младенов блестят за ЦСКА при Саша Илич

ЦСКА изигра един от най-силните си мачове в последните месеци против швейцарския Базел и взе подобаващ задатък от 1:0 преди реванша на " Санкт Якоб Парк " в четвъртък. Любопитно е, че в титулярния състав на Саша Илич личаха имената на трима футболисти, които не завоюваха доверието на Стойчо Младенов през предишния сезон, написа " Тема Спорт " в собствен материал.
 ЦСКА с една от най-хубавите отбрани в Лигата на конференциите
ЦСКА с една от най-хубавите отбрани в Лигата на конференциите

Признание за положителната игра на " алените " в отбрана

За двама от тях - Гарсес и Морено, които дойдоха през зимата, опитният експерт съобщи, че не знае кой ги е селектирал и загатна, че не е одобрил тяхното привличане. Бразилецът въпреки всичко вземаше присъединяване в съвсем всяка среща, само че по-често от аварийна пейка, за сметка на Бай или Вилдсхут, до момента в който колумбиецът попадна в групата за единствено един дуел при Младенов. Той поигра 30 минути при гостуването на Ботев (Пловдив). Сега Гарсес е значима част от " аления " състав, като точно той създаде попадението против Базел. Илич откри и най-силното му оръжие - играта на втория етаж, и го употребява доста ловко с голям брой заучени обстановки при статични положения, при които крилото е основно настоящо лице.

Морено пък е употребен от сърбина като централен нападател и макар че продължава да не е със статут на титуляр, е много по-полезен от пролетта, като се разписа в три следващи турнирни срещи, в които се появи като запаса и донесе 4 точки на отбора.
 ЦСКА се размина с ганайско крило от Република България Залцбург
ЦСКА се размина с ганайско крило от Република България Залцбург

Радослав Кирилов още веднъж е настоящ вид за " алените "

Защитникът Християн Петров пък се възползва съвършено от тактиката на Илич да дава късмет на млади футболисти. Той стартира предишния сезон на " Армията ", само че Младенов реши да го прати чартърен в Литекс с цел да натрупа игрови минути. Върна го в ЦСКА през зимата, само че от началото на пролетта доникъде на април, когато Стойчо напусна клуба, Петров взе присъединяване в едвам две срещи от аварийна пейка. През тази акция той не е пропуснал нито минута от мачовете на " армейците " в шампионата, а в четвъртък като ляв бек изигра най-силния си мач с " алената " фланелка в основния мач с Базел.

Гарсес, Морено и Петров не завоюваха доверието на Младенов, само че единствено няколко месеца по-късно Илич ги пусна от първата минута в един от най-важните дуели за сезона. А резултатът приказва красноречиво дали изборът му е бил неверен или верен.
 Ръководството на ЦСКА изплати отборната награда в размер на 300 000 лв.
Ръководството на ЦСКА изплати отборната награда в размер на 300 000 лв.

Нов бонус ще има при отстраняването на Базел

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР