ЦСКА и ЦСКА 1948 направиха равенство 1:1 в мач от

...
ЦСКА и ЦСКА 1948 направиха равенство 1:1 в мач от
Коментари Харесай

ЦСКА 1948 обърка сметките и на ЦСКА, Турицов изпусна дузпа в самия край

ЦСКА и ЦСКА 1948 направиха тъждество 1:1 в мач от четвъртия плейофен кръг на Първа лига. На стадион " Българска войска " феновете по трибуните станаха очевидци на късна драма, откакто домакините получиха правото да изпълнят дузпа в самия завършек на осемте минути добавено време, само че Иван Турицов се провали от бялата точка, а с това съобщи самодейността още веднъж на първенците от Лудогорец, които по-късно довечера посрещат Левски.


Двубоят стартира с по-дейна игра на гостите, като възпитаниците на Саша Илич мъчно успяваха да управляват топката. Първият добър късмет за водачите в класирането се откри пред Тобиас Хайнц, само че ударът му мина около вратата на Генадий Ганев. ЦСКА последователно стартира да упражнява по-сериозен напън и напъните на тима бяха възнаградени в 40-та минута, когато централният бранител Енес Махмутович изненада Ганев с подъл изстрел отвън границата на наказателното поле за 1:0. " Червените " можеха да удвоят задатъка си посредством Маурисио Гарсес, само че шутът му не бе прецизен. Преди това и Джонатан Линдсет опропасти преференциален късмет за гол след положително подаване на Турицов. В края на полувремето ЦСКА 1948 възвърне паритета посредством Педриньо, който насочи мощен удар отвън наказателното поле, който свари неопитен Густаво Бусато. Бразилският пазач несъмнено носи виновност за попадението, защото топката мина през ръцете му.

След почивката ЦСКА можеше да си върне преднината посредством Хайнц, само че изстрелът му от директен свободен удар срещна напречната греда. Гостите пробваха да затруднят Бусато, само че шутът на Парвизджон Умарбаев бе доста неакуратен. В идващите минути се игра основно пред вратата на Ганев, само че играчите на Илич опитваха да стигнат до попадение най-вече посредством центрирания, които по този начин и не даваха резултат. Така се стигна до осемминутното продължение, обещано от основния арбитър Радослав Гидженов, в което при следващото подаване в наказателното поле, този път от Амос Юга, влезлият от пейката Дюкенс Назон игра с глава и топката срещна ръката на неприятелски играч. След инспекция на ВАР монитора край страничната линия, Гидженов уточни бялата точка, а зад топката застана 100-процентовият през сезон Турицов. Бранителят на " армейците " обаче стреля около вратата и по този начин пропусна да донесе задатък от четири точки на върха за неговия отбор, преди Лудогорец да одобри Левски.

Разликата сред ЦСКА и разградчани е единствено две точки, като " зелените " ще имат опция още веднъж да държат ориста в ръцете си, в случай че реализиран триумф над " сините ", повеждайки с точка в борбата за купата. ЦСКА 1948 от своя страна има актив от 63 пункта, на две пред Левски в борбата за третото място, което дава право на присъединяване в евротурнирите следващата година. В последния кръг от сезона в първата шестица възпитаниците на Атанас Рибарски са домакини на Локомотив Пд, до момента в който за Илич и компания следва Вечно дерби с Левски идната сряда на Националния стадион " Васил Левски ". /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР