ЦСКА и Левски влизат в пряк спор помежду си в

...
ЦСКА и Левски влизат в пряк спор помежду си в
Коментари Харесай

ЦСКА и "Левски" се впускат в преследване на спасителната купа

ЦСКА и " Левски " влизат в директен спор между тях в полуфиналите за Купата на България. За двата тима това се явява шампионат на вярата, че ще стигнат до утешително отличие.

Червените са хазаин в първата среща довечера от 18.00 часа на " Васил Левски ". Реваншът е две седмици по-късно.

Срещата довечера слага началото на серия от три следващи делнични дербита - на 11, 18 и 25 април. Част от последователите на двата тима останаха недоволни, защото по искане на полицията авансово оповестените часове за два от трите мача бяха изменени и дуелите ще стартират по-рано от съображения за сигурност.

ЦСКА продължава да гледа и към шампионата, въпреки загубата с 2:3 от " Лудогорец " на процедура да усложни извънредно доста задачата на алените. Така напъните на двата тима ще са съсредоточени главно към дуела посред им.

ЦСКА има куп тежки проблеми за мача. Червените ще са без част от главните си футболисти - голмайсторът Фернандо Каранга, Станислав Манолев и Жеферсон Телес са осъдени, а Кирил Десподов, Георги Китанов и Александър Барт са контузени.

Треньорът Стамен Белчев се надява, че играчите, които избере, ще се оправят на високо равнище.

Плюс за ЦСКА ще е психическото преимущество от позитивния процес на множеството от предишните мачове в съперничеството. Червените се постановиха с 1:0 в последното дерби след късен гол на Каранга.



" Левски ", от своя страна, за следващ сезон разчита, че шампионатът за купата може да донесе стремежи лъч светлина в състезателен проект. Сините са без извоювано отличие от 2009 година

Воденият от Делио Роси тим минава през тежък миг, като е в серия от три следващи загуби. Преди ден притежателят Спас Русев посети тренировката на тима, а група ентусиасти окуражи играчите.

Предвид турнирния темперамент на мача и особеностите в двата тима се чака тактическо надхитряне в търсене на по-добър резултат и от двете страни.

Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР