ЦСКА и Левски не успяха да се бият в голямото

...
ЦСКА и Левски не успяха да се бият в голямото
Коментари Харесай

ЦСКА и Левски не успяха да си вкарат гол

ЦСКА и Левски не съумяха да се бият в огромното дерби на първия кръг на плейофите. На националния стадион до гол по този начин и не се стигна, а двата отбора безусловно разочароваха почитателите. Хиксът е разочароващ за противниците, които се борят за по-предни позиции в шампионата.
Лошото време и дъждът вероятно отхвърлиха част от почитателите да гледат дуела онлайн, само че въпреки всичко на Националния стадион имаше задоволително последователи на двата тима, с цел да основат познатата страхотна атмосфера в София.
Самият мач стартира с по едно центриране от „ сини “ и „ червени “, които се опитваха да се пригодят към мокрия терен.

Първият корнер в дуела бе за ЦСКА и пристигна в 9-ата минута, когато изстрел на Греъм Кери бе блокиран пред границата на наказателното поле. Защитата на Левски се оправи с центрирането, както и с още едно такова, единствено минути по-късно, а по-късно провежда и бърза контраофанзива.
Уелтон надбяга последния в отбраната на „ алените “ при ъгловия удар – Жеферсон, но след това стреля прекомерно мощно и високо, останал съвсем самичък против вратаря Димитър Евтимов.
В 17-ата минута Илиян Стефанов изведе доста хитро в кулоар Марин Петков, само че той бе спрян с превъзходен шпагат от Брадли Мазику. В резултат Левски стигна до първия си корнер, но той не докара до нищо рисково. В 20-ата минута пък Стефанов сподели техника в наказателното поле на ЦСКА и насочи доста прекрасен шут, само че той профуча около сглобката на вратата.
Ударът бе трети неакуратен за „ сините “ в срещата, до момента в който „ алените “ нямаха подобен до 25-ата минута, когато Жорди Кайседо стреля доста неопределено от отдалеченост.

Пет по-късно същото опитва и Андриан Краев, а след рикошет в Амос Юга топката излезе в корнер. Той обаче още веднъж не затрудни „ алената “ защита, както и последвалият в 32-ата минута още един подобен в интерес на Левски. В 38-ата символичните посетители стигнаха до нов ъглов удар, но опитът на Келиан ван дер Каап с глава бе разочароващ.
В 40-ата се стигна до следващ корнер за „ сините “, само че Филип Кръстев центрира в обсега на Евтимов и вратарят на ЦСКА улови безпроблемно.
Едва 120 секунди по-късно Левски извърши петия си ъглов удар и този път се стигна до безредие в паналта на „ алените “, само че играта бе спряна поради нарушаване в офанзива на Марин Петков.

Второто полувреме стартира със промяна в редиците на ЦСКА - Йоан Баи вместо Яник Вилдсхут, както и с корнер в тяхна изгода. Николай Михайлов обаче бе над всички в наказателното си поле и умерено улови. В 48-ата минута пък Драган Михайлович напредна по фланга и с отлично центриране откри непокрития към точката за дузпа Билал Бари, но той стреля доста неопределено с глава.

В 57-ата минута ЦСКА доближи до най-опасната обстановка пред Николай Михайлов. Йоан Баи подаде на Кери и той стреля по земя от относително дребен ъгъл, а вратарят на " сините " видя по какъв начин топката минава на сантиметри от лявата му греда. Късмет за " сините " и оживление в офанзивата на " алените ". Минути по-късно и Маурисио Гарсес насочи неакуратен удар.

В 62-ата минута бе ред на Левски да вдигне почитателите си на крайници. Билал Бари лиши топката на защитник и се откъсна самичък против вратаря, само че Димитър Евтимов излезе и предотврати попадение. Малко по-късно стражът се намеси и при слаб удар на Уелтън.
В 69-ата минута Иван Турицов пое голям риск при една дълга топка към Уелтън, само че съумя да отклони топката в корнер, макар че почитателите на " сините " желаеха дузпа.

Изгодните обстановки за гол продължиха да не липсват, само че просто завършващите удари на футболистите бяха прекомерно слаби. Поредната такива обстановка пристигна в 79-ата минута, когато Йоан Баи получи непокрит топката след центриране на Брадли Мазику от левия фланг, само че не съумя да я уцели добре и Михайлов улови.
В 84-ата минута обстановката се повтори. Маурисио Гарсес бе изведен зад отбраната и също стреля по отблъскващ метод в обстановка самичък против вратаря. Това действително беше най-чистото състояние за символичните домакини.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР