ЦСКА гостува на Локомотив Пловдив днес от 17:15 часа в

...
ЦСКА гостува на Локомотив Пловдив днес от 17:15 часа в
Коментари Харесай

Шампионски тест за ЦСКА на „Лаута“

ЦСКА гостува на Локомотив Пловдив през днешния ден от 17:15 часа в един от най-важните си мачове за есенния дял от шампионата.

Армейците към този момент два кръга решително пазят първата си позиция във краткотрайното класиране, а дуелът под тепетата е съвършена опция за тях да пернат на пет точки пред Лудогорец. Орлите към момента не знаят по кое време ще изиграят двете си отсрочени срещи, като все още са напълно съсредоточени върху уговорките си на интернационалната сцена.

Между тях обаче записаха две полемични победи в шампионата, в които можеха да изгубят точки, в случай че реферите не бяха отменили постоянния гол на Ботев Пд в Разград, а седмица по-късно брадвата не се бе стоварила и върху скромния отбор на Септември, станал следващият пропищял от съдийски безобразия в Делиормана.

Сблъсъкът сред Локомотив и армейците по стратегия трябваше да се изиграе през втората половина на август. Точно тогава обаче бяха двете срещи на възпитаниците на Саша Илич против Базел в Лигата на конференциите и от Борисовата градина пожелаха пренасрочване на мача. Така откакто цяла есен черно-бели и червени изоставаха по изиграни срещи от огромна част от останалите тимове, довечера те ще ги изравнят.

Именно поради отсрочените дуели с Ботев Пд и Локо Пд последният месец за ЦСКА се трансформира в същински маратон, който се състоеше от 2 семейства и 4 гостувания отвън столицата, 3 от които следващи. Изненадващо за мнозина алените се оправиха с тежката стратегия и записаха 5 победи, а играха най-силно при… загубата от Лудогорец. Тимът, воден от Саша Илич, се намира в серия от 4 триумфа – 4:0 над Хебър на „ Армията “, 1:0 над Ботев Пд в Коматево, 4:0 над Ботев във Враца и 3:1 над Арда в Кърджали. Сега на хоризонта излиза четвърто поредно посещение, което играе ролята и на шампионски тест за алените.

Традиционно „ Лаута “ е един от най-гостоприемните игрища за ЦСКА, като тимът е спечелил единствено една от последните си 5 визити в дома на смърфовете, и то с попадение надълбоко в добавеното време. Останалите 4 срещи бяха изгубени. Червените се намират в много отрицателна серия от 3 провали на „ Лаута ” и точно излизане от нея ще покаже, че този път те имат сили за освен това от второстепенна роля в борбата за купата.

При отрицателен резултат в Пловдив пък армейците рискуват напълно скоро да правят отстъпка първата позиция, а както сме се убедили в последните години, Лудогорец доста рядко пуска върха, откакто се качи на него. И офанзива от втора позиция е съвсем немислима поради статуквото в родния футбол.

ЦСКА изигра неуверен мач в Кърджали, само че стигна до трите точки. И точно това отличава армейците през този сезон – с отработените си до оптималната точност статични положения и гросмайсторски смени на Саша Илич отборът съумява да печели даже когато не се показва на равнище.

И тези победи се назовават шампионски. Но с цел да си първенец и да печелиш сложни гостувания като това на „ Лаута “, се желае освен това от продукцията в Кърджали. И възпитаниците на Саша Илич са длъжни да го доставят, с цел да преминат сполучливо и шампионския тест под тепетата. Защото той може да се окаже както препъникамък, по този начин и мощен трамплин за тях.

Едно е несъмнено – в случай че желае да завоюва на „ Лаута ”, ЦСКА би трябвало да покаже по-силен футбол от този, който показва при визитите си на Ботев Пд и Арда.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР