ЦСКА е на победа от участие във финалите на волейболното

...
ЦСКА е на победа от участие във финалите на волейболното
Коментари Харесай

ЦСКА обърна Нефтохимик в Бургас и се класира за полуфиналите в НВЛ

ЦСКА е на победа от присъединяване във финалите на волейболното състезание. " Армейците " проспаха първия гейм, само че завоюваха с 3:1 (12:25, 25:23, 25:20, 15:25) и втория си мач от полуфиналната серия против Нефтохимик в Бургас.

Така те напълно обезвредиха домакинското преимущество на бургазлии и могат да сложат завършек на серията още в събота, когато одобряват вицешампионите в зала „ Христо Ботев “ в столицата.

В първата част отборът на Атанас Петров се възползва от забележимата психическа отмалялост, която личеше от състава на Сашо Попов. Домакините рискуваха на начален удар, а играта на ЦСКА не спореше в началните минути, което разреши на Нефтохимик скоростно да ликува при 25:12.

Във втория гейм " алените " демонстрираха радикално друго лице. Двата тима се захапаха крепко, като редуваха промяна на преимуществото. Домакините се виждаха като спечелили, когато дръпнаха с 20:17, само че бяха сюрпризирани от сервиса на влезлия от пейката Делчо Раев. Разпределителят разстрои посрещането на бургазлии и изведе ЦСКА до страхотна серия за 22:20. Последваха тежки разигравания, при които Нефтохимик бе близо да измъкне гейма, само че офанзива в навън на Трухчев постави точка на разногласието за 25:23 за " алените ".

" Армейците " влязоха с доста по-високо самочувствие и убеденост в третата част. Те заиграха освободено, без напрежение и с усъвършенствано показване в отбрана, което им донесе триумф. ЦСКА дръпна рано с 4 точки и въпреки да бе застигнат при 17:17, продължи да демонстрира успокоение, до момента в който от другата страна на мрежата бургазлии допускаха прекалено много неточности и се стигна до разумното 25:20 за гостите.

В четвъртата част умората също стартира да проличава, а напрежението се повиши. При 7:6 за алените съдиите Александър Виналиев и Борислав Йорданов също взеха решение да влязат в кадър. Видима провокация от Аксел Трухчев и удар против Иван Михал провокира малко меле, а реферите взеха решение да минат по Соломоновски с червени картони за „ инерционно деяние “ на французина и на Сашо Попов за гневната му, само че изцяло обективна реакция. Прекъсването и паниката не повлияха на стремежа на ЦСКА, който продължи да стои по-стабилно при мрежата, а отлична серия на Симеон Александров от начален удар от 5 следващи точки даде задатък на армейците при 17:9, с което бе поставена и поантата на разногласието.




Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР