ЦСКА е имал рекорден бюджет за 2021 г., показва годишният

...
ЦСКА е имал рекорден бюджет за 2021 г., показва годишният
Коментари Харесай

ЦСКА на червено

ЦСКА е имал рекорден бюджет за 2021 година, демонстрира годишният финансов доклад на клуба, данните от който са представени от бТВ. " Червените " са разполагали с 28 460 000 лева, което е с към 7 млн. лева повече по отношение на предната година.
Рекордно равнище са достигнали разноските за заплати - 14 325 000 лева Това е с близо 2 милиона повече от 2020 година
Същевременно ЦСКА регистрира загуби от 6 718 000 лева Година по-рано клубът беше на облага от 730 000 лева
Отчетени са доходи от 21,5 млн. лв., като към две трети от тях са от присъединяване в евротурнирите и от продажбата на футболисти. ЦСКА има да получава близо 4,5 млн. лв. от съветския Ростов за прехвърлянето на някогашния си нападател Али Соу.
Клубът бележи лек растеж в приходите от продажба на карти и билети - 705 хиляди лева (509 хиляди през 2020 г.).
След края на предишния сезон проведените последователи оповестиха протест. Те акцентират, че клубът не се ръководи професионално, като се харчат големи средства за заплати и има непрекъснато текучество на футболисти, без да се реализират спортни триумфи и без да се работи качествено с последователите. 
В последните месеци ЦСКА сподели първи стъпки към смяна в маркетинговата си активност, само че към този момент ентусиастите всеобщо остават отвън стадиона.
Междувременно стана ясно, че старши треньорът Саша Илич е наложил солидни санкции на двама от бразилските играчи. Жеферсон Телес и Маурисио Гарсес ще олекнат с 50% от месечното си заплащане поради забавяне след паузата за националния тим, в която те летяха до родината си. 
Илич не ги взе в групата за мача с Пирин, извоюван с 2:1.
" Жеферсон и Гарсес получиха отмора от мен. Влязох им в ситуацията, само че закъсняха да се върнат. Когато имам сделка с някого и той не я съблюдава, това би трябвало да бъде осъдено. Не желая да приказвам за неща от кухнята на клуба. Това са работи, които не трябва да се случват и ще забележим какво ще стане в идващите дни ", призна Илич. Жеферсон закъснява постоянно, когато е във почивка, само че той минава за един от любимците на боса Гриша Ганчев. Явно търпението на предприемача се е изчерпало.>  >

 
 
 
 
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР