ЦСКА до момента представи едно ново попълнение - Йоан Бай.

...
ЦСКА до момента представи едно ново попълнение - Йоан Бай.
Коментари Харесай

Три поста, на които ЦСКА трябва да се подсили през лятото

ЦСКА досега показа едно ново попълнение - Йоан Бай. Напусналите стадион " Българска войска " пък са петима - Адалберто Пеняранда, Петър Занев, Рафаел Енрике, Джером Синклер и Жул Кейта.

Столичният гранд има потребност от още футболисти, само че наложително би трябвало да се акцентира на качеството, а не количеството. Последните трансферни прозорци видяхме по какъв начин ЦСКА стяга селекции на този принцип и резултатите са забележими - първи пробим в европейските клубни шампионати от 10 години и Купа на България.

Ако 31-кратните първенци желаят да смъкват Лудогорец от върха у нас, ще би трябвало да се показват по-постоянно, на което наблегнахме във вчерашния разбор.
 Големият проблем на ЦСКА и шампионските му упоритости
Големият проблем на ЦСКА и шампионските му упоритости

Съгласни ли сте?

" Червените " би трябвало да имат повече конкуренция на някои постове, с цел да бъдат отстранени факторите отмалялост и взаимозависимост от титуляр. Ето на кои три поста ЦСКА би трябвало да потърси укрепване през това лято:

- Опорен халф

Това е позицията с най-голям приоритет. Дори няма да бъде неточност, в случай че бъдат привлечени двама нови и не се постанова Тибо Вион да бъде преквалифициран в някои мачове. Амос Юга е " шефът " в пространството сред бранители и халфове, само че цялостен сезон след доста ротации по този начин и не можа да му се откри сътрудник. Жеферсон се показа обичайно в доста срещи и даже надскочи себе си като опорен халф. Когато приказваме за клуб с шампионски упоритости обаче, който играе два пъти седмично - няма място за опити.
 Снимка 510459
Източник:

- Крило

След продажбата на Кейта, Енрике и Синклер ще се усети лека липса на флангови играчи. Бай към момента е загадка и не трябва да се залага твърдо на него през цялото време. Чужденците имат потребност от време да се напаснат към стила на футбола у нас, а ЦСКА няма право още веднъж да губи точки в първите кръгове и след това да гони дивото цялостен сезон. Затова Любо Пенев има потребност от още едно крило. По този метод ще прави нужните ротации и ще пуска футболистът, който е в най-хубава форма.
 Снимка 532198
Източник:

- Нападател

Али Соу към момента не може да бъде заместен. Жорди Кайседо е голаджия, само че профилът му е радикално друг. Не го виждаме да пресира и да оказва помощ, сходно на Соу, има доста какво да усъвършенства при позиционирането и изработването на обстановки. В редица срещи еквадорецът си беше поставил мантията невидимка, като неприятната му връзка с халфовете го отлъчваше и рядко играеше с топката. Несъмнено най-силната му линия е играта с глава, което подготвя до него да играе бърз и повратлив нападател какъвто " армейците " имаха до предишното лято в лицето на Евандро. Бисмарк е благосъстояние и занапред има доста да се учи. ЦСКА обаче няма право на неточности и идният сезон няма по какъв начин да се трансформира в учебно заведение.
 Снимка 528536
Източник:

Нека обобщим - най-важният пост, на който 31-кратният първенец би трябвало да се укрепи е този на опорен халф. Там изборът на Любо Пенев се свежда до Амос Юга или някой преквалифициран състезател. След раздялата с четирима офанзивни футболисти и привличането единствено на един - разумно следва да се търси и крило, а още един класен голмайстор е това, от което тимът има потребност, с цел да наподобява изцяло конкурентен в борбата за купата. А тя се обрисува да е люта през 2021/2022 г.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР