ЦСКА беше много близо до едно от най-големите петна в

...
ЦСКА беше много близо до едно от най-големите петна в
Коментари Харесай

14 + 14 и край на несъстоятелните твърдения как в ЦСКА няма класа

ЦСКА беше доста покрай едно от най-големите петна в своята история. Колкото и дни да минат от мача в Съединение, колкото и да преосмисляме случилото се, огромните виновници за драмата против Гигант са футболистите на Саша Илич. Но повода не е липса на класа. Защото отново се заприказва за нещо такова след срещата. Причината очевидно е подценяване на мача и противника. Дано този дуел стои като обеца на ухото и никой от " армейците " не повтаря сходно показване. Илич добре да им изясни, че почивката и празниците идват след мача против Септември в четвъртък. Защото, в случай че отново забележим подобен драматичен ЦСКА на терена, този път ориста може да не се усмихне на 31-кратния първенец.

За каква липса на качество приказваме, когато ЦСКА е водач във краткотрайното класиране и записа поредност от победи на непознат терен, против доста съществени противници? В Европа " алените " отпаднаха в плейоф за влизане в групите на Лига на конференциите от огромен тим, какъвто безспорно е Базел. След като го победиха в София.

От много години не било в ЦСКА да има толкоз доста голмайстори и подавачи за попадения, както е сега. 14 на 14! Да, 14 от играчите означиха най-малко един път за състезание и Купа на България, а още тъкмо толкоз се регистрираха с асистенции. И това било липса на класа, на качество...

Браян Морено е със 7 гола за състезание, а Гарсес и Назон са с по 6. Марселино вкара 3 пъти, а Туфегджич и Турицов по два пъти. Веднъж се разписаха Асен Дончев, Бради де Нойер, Дауда Бамба, Мено Кох, Амос Юга, Станислав Шопов, Линдсет и Жеферсон.

При асистенциите водач е Тибо Вион - 6. Следват Туфегджич с 4, Марселино и Матей с по 3, Шопов, Назон и Торицов с по 2. Веднъж голов пас направиха Де Нойер, Бамба, Линдсет, Юга, Гарсес и Бисмарк - тъкмо против Гигант за Купата. Е, това ли е липса на дълбочина в състава и липса на класа?!

50 играчи ли би трябвало да има ЦСКА, с цел да са удовлетворени някои почитатели? ЦСКА има добре изработен и уравновесен тим. През пролетта мачовете не са доста, а програмата е такава, че до плейофите " армейците " излизат единствено един път от София. Два пъти, в случай че Хебър най-сетне стартира да семейства в Пазарджик.

Още и още футболисти значи още по-голям бюджет и проблеми в съблекалнята. Защото стартират сръдните за минути на терена.

За благополучие на всички обичащи клуба, ЦСКА въпреки всичко мина този стрес тест в Съединение. Направи си го самичък, направиха го футболистите с подценяване на срещата и неприятна централизация. Нещо, което не би трябвало да се повтори против Септември. Другото са празни приказки, които се отхвърлят изцяло от ститистиката, от това 14 + 14. А тя, статистиката, в никакъв случай не лъже.
 Саша Илич ще заздравява състава за мача със Септември (София)
Саша Илич ще заздравява състава за мача със Септември (София)

В титулярния състав на сърбина ще се завърнат двама от най-стабилните футболисти
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР