ЦСКА 1948 поне временно се завърна начело във временното класиране

...
ЦСКА 1948 поне временно се завърна начело във временното класиране
Коментари Харесай

ЦСКА 1948 надви с 1:0 десет от Септември с пореден гол на Чочев

ЦСКА 1948 най-малко краткотрайно се завърна отпред във краткотрайното класиране на efbet Лига. Това стана след измъчена победа с 1:0 над Септември София вкъщи в среща от 11-ия кръг на шампионата. В воин за „ алените ” още веднъж се трансформира Ивайло Чочев, който вкара единственото попадение в мача в 87-ата минута. Попадението бе десето за халфа от началото на сезона. Гостите играха с човек по-малко от 65-ата минута, когато беше изпъден Мартин Николов. Левият бек си създаде две жълти картона в границите на 120 секунди.
ЦСКА 1948 направи много пропуски, а дебют за тима направи и Евгений Сердюк. Украинецът обаче ще се запомни единствено с един жълт картон в първия си мач за своя нов тим.„ Червените ” събраха 23 точки, само че са с три мача повече от идващите го Лудогорец и ЦСКА. Септември е 12-и с 8 точки.
Първата добра опция за гол се откри през домакините. В 5-ата минута Алекс Колев засече с глава центриране от корнер и насочи топката под гредата, само че Шейтанов съумя да избие. Последва нов ъглов удар, след който още веднъж нападателят стреля с глава, само че не откри очертанията на вратата. В 14-ата минута Кирилов опита да засече от въздуха центриране на Топузов, само че стреля над вратата. Две минути по-късно Кирилов получи прекрасен пас и напредна отляво, след което с финт проби във вътрешността към наказателното поле. След няколко крачки Кирилов стреля, само че топката се отклони от бранител на гостите. Бившият футболист на Славия незабавно изиска дузпа за игра с ръка, само че след разглеждане на обстановката с ВАР углавен удар не бе отсъден. След половин час игра Умарбаев насочи подъл удар от границата на наказателното поле, само че топката мина около вратата. В добавеното време на първата част Топузов с точно центриране откри Алекс Колев в наказателното поле. Нападателят насочи удар с глава, който стражът на гостите избави.
При подновяването на играта формален дебют за " алените " направи Евгений Сердюк, който размени Алекс Колев. В началото на втората част рисков шут на Кабов от далечна отдалеченост мина рисково около вратата. В 59-ата минута Чочев получи в наказателното поле и върна към Сердюк. Украинецът насочи мощен удар, който след рикошет в Арсов излезе в корнер. Септември отговори с удар на Костадинов от 15 метра, само че топката профуча около вратата. В 61-ата минута домакините бяха покрай гол. След многоходова офанзива топката се озова в Топузов, а крилото трансферира Шейтанов, само че Арсов съумя да избие от голлинията. Топката е озова в Джонатан, който насочи удар, само че вратарят на гостите съумя да избие.
В 65-ата минута гостите останаха с човек по-малко. Мартин Николов си изкара два жълти картона в границите на две минути. Четири минути по-късно Русев получи на дузпата от Лясков и насочи удар, който беше неакуратен. В 76-ата минута Русев проби отдясно, преодоля бранител и насочи удар от дребен удар, който обаче беше спрян от Сердюк. Две минути по-късно гостите проведоха рискова контраофанзива. Стоянов напредна с топката и откри Костадинов. Деветката се оправи с двама бранители, само че вместо да подава, реши да насочи удар, само че след рикошет се стигна единствено до корнер. След неговото осъществяване се стигна до подъл удар на Стоянов, само че Наумов се оправи. В 85-ата минута Шейтанов направи блестящо избавяне. Русев проби отляво и откри Чочев, който насочи удар по тревата в близкия ъгъл от към 12 метра, само че вратарят избави.  Едва в 87-ата мин. ЦСКА 1948 откри. Кирилов получи отляво в наказателното поле и продължи за Лясков. Защитникът центрира в наказателното поле, където Чочев съумя да надскочи Ачков и с глава вкара за 1:0 с 10-ото си попадение от началото на сезона. 
„ Редно е да вкарваме повече. Ние сме тим, който основава доста положения. Надявам се с времето да станем по-успешни пред противниковата врата. Висока оценка за целия тим. Показват се доста картони. Въпросът е да са заслужени. Не видях слаба игра. Винаги има нещо за поправяне ”, разяснява треньорът на ЦСКА 1948 Любослав Пенев.>
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР