ЦСКА 1948 и Локомотив София играят при в мач-реванш от

...
ЦСКА 1948 и Локомотив София играят при в мач-реванш от
Коментари Харесай

След над 120 минути драма: Чочев пое диригентската палка и прати ЦСКА 1948 на исторически финал за Sesame Купа на България!

ЦСКА 1948 и Локомотив София играят при в мач-реванш от полуфиналите на шампионата за Sesame Купа на България. Дейвид Малембана откри в деветата, а Селсо Рапосо удвои в 18-ата минута. Ивайло Чочев върна един гол в 29-ата, когато бе прецизен от дузпа, а в 117-ата минута изравни с второто си попадение. Срещата на стадион „ Витоша “ в Бистрица може да го наблюдавате в директно предаване по DIEMA SPORT , както и онлайн на платформата. „ Червените “ завоюваха първата среща на стадиона в квартал „ Надежда “ с 3:2 и са една крачка по-близо до финала.

И двата отбора влизат в срещата в неприятна форма. Домакините подредиха три мача без победа в шампионата, като в последния кръг отстъпиха с 0:1 на Славия вкъщи. " Железничарите " записаха четири следващи загуби, а през уикенда приключи наедно 1:1 против Арда на своя стадион.

Добрата вест за треньора на ЦСКА 1948 Тодор Янчев е, че Ивайло Чочев е изцяло възобновен от травмата си и ще може да стартира като титуляр. Готов за цялостен мач е и Бирсент Карагарен. С проблеми в състава на домакините са само Джонатан и Райън Бидунга.

Наставникът на гостите Станислав Генчев ще може да разчита на всичко най-хубаво в мача. Той няма проблеми с контузени и осъдени играчи. Собственикът на " железничарите " Иван Василев още един път удостовери, че се отдръпва след края на сезона, само че добави, че тимът ще получи награда при класиране за край.

Още преди е изтекла и първата минута домакините проведоха рискова офанзива, при която Радослав Кирилов се измъкна по десния фланг от Ивайло Найденов, влезе в наказателното поле и пусна пас по тревата към Педриньо на точката за дузпа, само че Алан Диас застана добре и го блокира.

Локомотив отговори в шестата минута, когато капитанът Красимир Милошев стреля тъкмо от отдалеченост, само че Даниел Наумов отрази изстрела. Топката обаче попадна в Найденов отляво в наказателното поле и той я даде за Карлос Франса, чийто удар бе блокиран.

Столичните „ железничари “ обаче изненадаха противника си и откриха резултата в деветата минута. Тогава Дейвид Малембана стреля съвършено от директен свободен удар от към 25 метра отдясно пред наказателното, топката се отби от лявата греда на Наумов и влетя във вратата му – 0:1. По този метод общият резултат беше подравнен 3:3.

В 17-ата минута Юлиан Ненов получи на границата на наказателното поле отдясно и незабавно стреля ниско и рисково по диагонала към далечния ъгъл на вратата, само че топката мина доста покрай дясната греда на Наумов.

Локо София нанесе втори тежък удар единствено минута по-късно. Антонио Вутов извърши корнер, играчите на домакините съумяха да изчистят топката отвън наказателното си поле. След това обаче Педриньо не съумя да взаимодейства със Сидклей Перейра и това разреши на Селсо Рапосо му открадне кълбото, след което влезе отдясно в пеналтерията и стреля, получи се рикошет в Елитон и това излъга вратаря Наумов, който се наложи да вади топката за повторно в мача – 0:2 и гостите към този момент имаха задатък в общия резултат от 4:3.

ЦСКА 1948 обаче съумя бързо да се върна в срещата, когато в 29-ата минута Ивайло Чочев бе прецизен от дузпа. Пет минути преди този момент Елитон засече с глава центрирана от свободен удар топка на границата на вратарското поле, след което тя „ облиза " ръката на Алан Диас и вратарят Бубакар Гайе я улови. Първоначално играта продължи и минута по-късно Октавио изведе Ради Кирилов отдясно в наказателното поле, само че вратарят на Локомотив излезе прозорливо и съумя да блокира удара на родния национал. Тогава играта беше спряна и съдията Георги Кабаков отиде самичък да изгледа обстановката с Елитон и Диас, след което уточни бялата точка, а Чочев осъществя безапелационно за 1:2 и общ резултат от 4:4.

В 31-ата минута „ алените “ имаха прекрасен късмет за изравнително попадение. Георги Русев получи отляво на наказателното поле, изчака Сидклей да се включи и му подаде, след което бразилецът шутира мощно в пеналтерията от към 18 метра, само че рисково покрай вратата на Гайе в навън.

До полувремето и двата тима заформиха борба в средата на терена, а играта беше спирана много постоянно поради нарушавания и жълтите картони се понатрупаха. В заключителните секунди на частта Наумов изрита топката право на пътя на Ненов, който напредна към наказателното поле и стреля, само че бе блокиран в корнер, което се оказа неверното решение, защото Франса бе напълно самичък в пеналтерията и можеше да получи подаване.

На почивката беше извършена по една смяна в двата състава. Бруно Франко влезе на мястото на Ивайло Найденов в състава на гостите, до момента в който Бирсент Карагарен размени Педриньо за домакините.

В първите двайсетина минута на втората част и двата отбора понамалиха оборотите и не желаеха да взимат непотребни опасности, като изчакваха неточност от противника. В 55-ата минута Ненов беше изведе чудесно зад отбраната на ЦСКА 1948 и остана самичък против Наумов, след което стреляс левия крайник, само че около дясната греда на домакините. В последна сметка беше отсъдена и засада. 

Три минути по-късно Франса се откъсна отдясно в наказателното поле на " алените "  и избра да търси подаване вместо да шутира, само че не сполучи, защото уцели тялото на Елитон.

В 71-ата минута Кирилов направи превъзходен самостоятелен пробив, преодоля двама противници и откри Чочев в наказателното поле. Халфът обаче си спря неприятно топката с гърди и по-късно беше блокиран добре от Божидара Кацаров, който не му разреши да насочи удар.

В 86-ата минута Матеус Роча бе близо да засече центриране от фал на Красимир Милошев и, в случай че го беше направил, това щеше да значи съвсем сигурен гол, защото футболистът се намираше на метър-два от голлинията.

В последната минута от постоянното време ЦСКА 1948 бе покрай това да изравни и да се класира за финала. Резервата Парвиз Умарбаев стреля чудесно от отдалеченост, само че топката се отби от дясната греда на Гайе.

До края не постоянното време нов гол по този начин и не падна и мачът влезе в две продължения от по 15 минути.

В началото на спомагателните минути и двата тима си размениха по един изстрел. В 92-атаминута за домакините Чочев стреля неопределено около лявата греда на Гайе от наказателното поле, до момента в който Наумов се наложи да се намесва след подъл изстрел на състезател на Локомотив две минути по-късно.

В 103-ата минута Стив Фуртадо центрира рисково отдясно към границата на вратарското поле, където Марио Петков съумя да изпревари Марио Топузов и се намеси, като мазета топката в тялото на противника си и по-късно тя излезе над гредата в навън.

Три минути след началото на второто продължение Русев стреля непосредствено от директен свободен удар от отдалеченост, като ниският му удар бе прецизен, само че право в ръцете на Гайе.

Когато всички към този момент чакаха дузпите, ЦСКА 1948 изравни резултата в 117-ата минута. Тогава Реян Даскалов извърши тъч отдясно по офанзивата за Умарбаев, който центрира от границата на наказателното поле, а на границата на дребния пеналт Чочев изпревари Петков и с глава прати топката във вратата на Гайе за 2:2, а по този метод „ алените взеха още веднъж задатък от 5:4 в общия резултат.

Във втората минута от добавеното време на второто продължение Матеус Дуарте си изпусна нервите и фаулира безцееремонно Русев, за което получи втори жълт и надлежно червен картон, с което остави отбора си с човек по-малко. 

LIVE |   /  4:4 общ резултат

0:1 Дейвид Малембана 9'

0:2 Селсо Рапосо 18'

1:2 Ивайло Чочев (дузпа) 29'

2:2 Ивайло Чочев 117'

Червен картон: Матеус Дуарте (Локомотив София) 120+2'

, ½-финал, мач-реванш

Стартови сформира на двата тима:



 (4-2-3-1):  29. Даниел Наумов (вр) - 19. Стив Фуртадо, 87. Симеон Петров, 14. Елитон, 16. Сидклей Перейра- 18. Ивайло Чочев, 58. Октавио Мерло - 99. Радослав Кирилов, 10. Георги Русев, 8. Педриньо - 55. Светослав Диков

Резерви:  33. Генадий Ганев (вр), 9. Александър Колев, 4. Ангел Лясков, 11. Бирсент Карагарен, 24. Лазар Марин, 7. Марио Топузов, 39. Парвиз Умарбаев, 22. Реян Даскалов, 28. Емил Ценов 

Старши треньор: Тодор Янчев

 (3-4-1-2): 1. Бабукар Гайе - 33. Алан Диас, 5. Дейвид Малембана, 89. Матеус Дуарте - 13. Селсо Рапосо, 44. Божидар Кацаров, 26. Красимир Милошев (к), 22. Ивайло Найденов - 39. Антонио Вутов - 94. Юлиан  Ненов, 11. Карлос Франса

Резерви:  24. Александър Любенов (вр), 12. Бруно Франко, 7. Александър Александров, 70. Димо Бакалов, 15. Лука Иванов, 3. Марио Петков, 8. Мартин Райнов, 29. Станислав Костов, 18. Християн Чипев

Старши треньор: Станислав Генчев

Главен арбитър: Георги Кабаков, град Пловдив

Стадион: „ Витоша “, Бистрица
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР