ЦСКА 0 : 0 Базел 14′ ШАГОЯН! Червените продължиха да

...
ЦСКА 0 : 0 Базел 14′ ШАГОЯН! Червените продължиха да
Коментари Харесай

ЦСКА - Базел 0:0, армейците газят швейцарския гигант в първите минути


ЦСКА

0: 0

Базел
 14′
ШАГОЯН! " Червените " продължиха да бъдат по-активният тим и в 15-ата минута вратарят на Базел трябваше да се намесва още веднъж. Шопов се пребори за топката в средата на терена и пусна пас към Папазов, който пък с едно допиране подаде към Шагоян. Арменският национал не се посвени да стреля мощно от към 25 метра, само че вратарят на швейцарците показва забележителен инстикт и с една ръка мазета в корнер.
9′
Папазов продължи да тормози защитата на Базел. В 9-ата минута той получи пас от дълбочина, спря си топката извънредно технично и от воле стреля към вратата, само че кълбото мина на сантиметри от горната греда.
5′
ПАПАЗОВ! Първата по-сериозна опция за гол в мача беше сътворена от " армейците ". В 5-ата минута Марк-Емилио Папазов обстрелва вратата на Базел, само че швейцарският пазач Хитц се оправи и отрази шута на младия гений.
1′
НАЧАЛО НА МАЧА!
Състав 1. Густаво Бусато 4. Мено Кох 6. Християн Петров 20. Асен Дончев 3. Сейни Санянг 8. Станислав Шопов 7. Джонатан Линдсет 26. Марселино Кареасо 14. Тобиас Хайнц 23. Жираир Шагоян 24. Марк-Емилио Папазов Треньор Саша Илич Резерви 12. Марин Орлинов 25. Димитър Евтимов 19. Иван Турицов 22. Енес Махмутович 30. Александър Бучков 21. Амос Юга 13. Илиян Антонов 15. Тибо Вион 27. Павел Жабов 16. Георги Чорбаджийски 18. Симеон Александров
ЦСКА излиза против Базел във втората си контрола от подготвителния лагер в Австрия. Двубоят стартира в 14:00 часа и ще бъде излъчен директно по Диема спорт.

" Армейците " започнаха сполучливо летните си инспекции, откакто победиха румънеците от Ботошани с 1:0. Спарингът беше решен след злополучен автогол. Сега задачата на отбора е надалеч по-сложна, защото среща швейцарския гранд Базел - остарял познайник от европейските подвизи на столичани.

Двата отбора се срещнаха през миналия сезон в квалификациите за влизане в Лига на конференциите, като ЦСКА завоюва първата среща в София с 1:0, само че при реванша позволи загуба с 0:2 и по този начин Базел продължи напред в шампионата. Швейцарският тим даже стигна до полуфиналите на Лига на конференциите, където отпадна трагични от италианския Фиорентина.

За " алените " сигурно няма да е на линия Лазар Туфегджич, който трябваше да се причисли към отбора, само че травмата му не го разрешава. Ще липсва и Дюкенс Назон, който продължава да играе с Хаити на " Голд Къп ".

Това е сериозен проблем за Саша Илич, защото различен нападател Бисмарк Чарлс се контузи преди дуела с Ботошани, в който трябваше да стартира като титуляр.
 ЦСКА командирова Канцлера в Благоевград
ЦСКА командирова Канцлера в Благоевград

Стига да не е тежко контузен
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР