ЦСКА – София победи с лекота 2:0 Локомотив (Пловдив) в

...
ЦСКА – София победи с лекота 2:0 Локомотив (Пловдив) в
Коментари Харесай

ЦСКА-София с убедителна победа в Пловдив

ЦСКА – София победи с лекост 2:0 Локомотив (Пловдив) в мач от 12-ия кръг на Първа лига. Майкъл Естрада откри резултата в 20-ата минута. В 39-ата пък Дюкенс Назон удвои. Така ‘смърфовете ” позволиха своята първа загуба за сезона

“Армейците ” надиграха тотално своя конкурент пред съвсем цялостните трибуни на “Лаута ”. Резултатът можеше да е надалеч по огромен в тяхна изгода, защото Назон изпусна дузпа. Естрада нацели напречната греда, а двамата пропуснаха и най-малко още три чисти положения очи в очи против Хоркаш. Вратарят избави своите от погром.

 Снимка: БГНЕС/ВАЛЕНТИНА БИЛАРЕВА

Притеснителна вест за гостите са контузиите на Кареасо и Естрада. Не е ясно дали играчите ще се възстановят за дербито против Левски в събота.

Черно-белите стартираха без своя водач – Димитър Илиев, който остана на пейката. Наставникът на гостите пък Ел Маестро избра Махмутович пред Кох за сътрудник на Петров в центъра на защитата.

В 13-та минута домакините сбъркаха при изнасянето на топката пред наказателното си поле. Последва извеждащо подаване към Естрада, който не съумя да преодолее Хоркаш, останал самичък против вратаря. В последна сметка се оказа, че нападателят на “червените ” е в засада. Това беше първата от многото такива неточности в дуела за бранителите на Локомотив.

Тогава следващата неточност при изнасянето на топката от “смърфовете ” се трансформира в рискова контраофанзива за ЦСКА, а Линдсет изведе Майкъл Естрада, който останал самичък против Динко Хоркаш го разстреля.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by CSKA Sofia FC (@cskasofiafc)

Именно Динко Хоркаш бе една от аргументите ЦСКА да победи единствено с 2:0, тъй като хърватският пазач за следващ мач бе героят за Локомотив, като на няколко пъти в действителност спасяваше невъзможни обстановки.

Той нямаше какво да направи при гола на Естрада, както и в 39-ата минута, когато следващата неточност разреши на еквадорецът да нахлуе в наказателното поле на Локомотив и да подаде към Назон, който от чиста позиция удвои.

Преди това самият Назон изпусна от няколко метра разстояние, Естрада нацели греда, а най-фрапираща бе последната 45-а минута на полувремето, когато Назон изпусна и дузпа, а повода бе спасяването на Хоркаш.

През втората част нещата на терена не се трансформираха изключително.

 Снимка: БГНЕС/ВАЛЕНТИНА БИЛАРЕВА

ЦСКА още веднъж редуваше състояние след състояние, само че няколко засади стопираха “червените ”, а с придвижване на времето, експанзията в играта намаляваше, като станахме очевидци на доста накъсвания и забавяния на времето от тима на гостите.

За ЦСКА-София този триумф бе пети следващ и “армейците ” дадоха сериозна поръчка за купата през този сезон.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР