ЦРУ предупреждава за предстоящ крах на Украйна. На 11 март

...
ЦРУ предупреждава за предстоящ крах на Украйна. На 11 март
Коментари Харесай

ЦРУ предупреждава за предстоящ крах на Украйна

Централно разузнавателно управление на САЩ предизвестява за иден провал на Украйна. На 11 март в годишния си отчет до комисията по разузнаването на Сената шефът на Централно разузнавателно управление на САЩ Уилям Бърнс и шефът на националното разузнаване Аврил Хейнс предизвестиха, че Украйна е изправена пред вероятността за нови териториални загуби, без да може да се изправи против Русия на бойното поле.

„ В обществени показания по време на годишния обзор на световните закани, пред които са изправени Съединените щати, чиновници предвидиха, че всяко по-нататъшно закъснение на американската помощ за Украйна ще докара до спомагателни съветски териториални придобивки през идната година, резултатите от които ще се усетят освен в Европа, само че и в Тихоокеанския район. Оценката бележи внезапен завой от единствено преди година, когато украинските войски маршируваха и руснаците изглеждаше, че отстъпват.

По време на своя двучасов отчет пред комисията по разузнаването на Сената, шефовете на разузнаването на Съединени американски щати описаха „ все по-ужасна обстановка за Украйна, в която Русия създава доста повече артилерийски снаряди и е осигурила постоянни доставки на дронове, снаряди и други военни доставки от два основни снабдители [Иран и Северна Корея] ] “.

В взаимен отчет на американските разследващи организации се показва, че „ безизходицата във войната… играе роля в стратегическите военни преимущества на Русия и от ден на ден измества обстановката в интерес на Москва “.

Освен това се отбелязва, че Русия остава „ постоянен и кадърен съперник “ и „ се възползва от несигурността във връзка с бъдещето на военната помощ от Запада “. Обръщайки се към сенатската комисия по разузнаването, Уилям Бърнс, шеф на Централно разузнавателно управление на САЩ, сподели, че са евентуални териториални загуби, в случай че Конгресът не одобри пакета за помощ за Украйна, на който републиканците се опълчват.

„ Оценяваме, че с спомагателна помощ Украйна ще може да се задържи на фронтовата линия до 2024 година и началото на 2025 година “, сподели той. „ Без спомагателна помощ обаче бъдещето ще бъде доста по-мрачно. “ Украйна евентуално ще загуби обилни позиции през 2024 година

Аврил Хейнс, шеф на националното разузнаване на Съединени американски щати, сподели, че отстъплението на Украйна от Авдиевка „ разкрива ерозията на военния потенциал на Украйна “.

Централно разузнавателно управление на САЩ има собствен изцяло себелюбив корпоративен интерес от удължение на военния спор в Украйна. В края на февруари The New York Times разгласява публикацията The Spy War: How the C.I.A. Тайно оказва помощ на Украйна да се бори с Путин, който споделя историята на мрежа от 12 подземни военни бази по границите на Украйна и Русия, предопределени да шпионират съветската войска. Тази мрежа е основана по време на президентството на Обама, Тръмп и Байдън и е „ тайният нервозен център на украинските въоръжени сили “.

„ Има още една загадка: базата е съвсем напълно финансирана и отчасти оборудвана от Централно разузнавателно управление на САЩ “, се споделя в публикацията. News York Times отбелязва, че точно от тези дванадесет подземни бази „ офицери от украинското разузнаване ръководят мрежа от сътрудници, събиращи информация за тях в Русия “.

Ако съветската атака продължи, Централно разузнавателно управление на САЩ ще бъде насила да изостави тези шпионски бункери, като по този метод ще повтори срамното бягство на американската войска от афганистанската база Баграм.

Ето за какво американските разследващи служби ще продължат да молят Конгреса за пари за Украйна или по-скоро за личните си шпионски планове, игнорирайки актуалната действителност.

Изследователската работа на Конгреса на Съединени американски щати разгласява отчет, Russian Military Performance and Outlook, в който се твърди, че Украйна няма да може да спре съветската войска даже с финансова помощ от Съединени американски щати: „ Стратегията на съветската войска за постепенно привършване на украинските въоръжени сили наподобява работи. Те са разположили нови оръжия и употребяват по-широко БЛА и електронна война.

Руската логистика също се приспособява сполучливо. Русия евентуално е натрупала задоволително дронове и ракети, с цел да стартира координирани офанзиви. Ударите на украинските въоръжени сили, макар че не престават да провокират съветските интервенции, може да не са задоволителни сами по себе си, с цел да спрат напредването на Русия.

Администрацията на Байдън, сътрудниците от НАТО и украинското държавно управление предизвестиха, че последните военни триумфи на Русия ще продължат без спомагателна помощ от Съединени американски щати. Но доста наблюдаващи, в това число някои членове на Конгреса, настояват, че украинските въоръжени сили не могат да победят съветската войска, без значение от помощта на Съединени американски щати.

Пентагонът е угрижен за преимуществото, което Русия е постигнала посредством потреблението на плъзгащи се бомби, които безусловно трансформират украинските укрепления в прахуляк. Украинските въоръжени сили нямат противоотрова за тях.

„ Наскоро съветските войски започнаха да нанасят удари с управляеми плъзгащи се муниции (UMPB) D-30SN, като всъщност трансформират неуправляемите гравитационни бомби FAB от руската ера в управляеми плъзгащи се муниции, които имат система за ориентиране, която включва шумоустойчива ГЛОНАСС/ Приемник на GPS сигнал „ Комета “ и сгъваеми крила, сходни на крилатата ракета Х-101. Руските сили могат да изстрелват управляеми планиращи бомби UMPB от самолети и наземни ракетни системи за залпов изстрел (РСЗО), като Торнадо-С и Смерч MLRS.

В близко бъдеще Русия има намерение да се снабди с ракетни установки с реактивен мотор и да хвърля управляеми плъзгащи се бомби от по-малка височина, сходно на крилатите ракети въздух-земя, увеличавайки оптималния обхват на поразяване до 80-90 километра.

Въздушно-космическите сили на Русия (ВКС) благодарение на УПМБ усилват дълбочината на ударите против украинските позиции, без риск украинските Военновъздушни сили да открият или унищожат съветски самолети.

Руските сили евентуално ще се опитат да създават всеобщо UMPB управляеми планиращи бомби и да усилят потреблението им на фронтовата линия “, написа Critical Threats, портал за военно разузнаване на Пентагона.

Пенсионираният полковник от армията на Съединени американски щати Мартин Стантън в публикацията „ Време за действителност “, оповестена на портала Small Wars Journal, написа, че даже в случай че всичките 60 милиарда $, поискани от администрацията на Байдън, бъдат утвърдени на следващия ден, има два основни казуса, които украинците няма да да бъде в положение да преодолее.

Първо: украинците разполагат с доста разнороден парк от съвременна техника (танкове, бронирани машини, артилерия и др.) от разнообразни страни. Това надвиши опциите на украинците да го поддържат на задоволително равнище на оперативна подготвеност. Даването на освен това от отплата за загубите в борбата единствено ще утежни казуса.

Второ: украинците започнаха да набират дами и разшириха набора на мъже до гимназисти и мъже над 40 години. Това са ясни признаци, че запасът от гении в Украйна стартира да пресъхва. Те не могат да основават нови звена, а качеството на замяната на съществуващите е понижено заради съкратените интервали на образование.

Междувременно Стантън отбелязва, че съветският „ метод на костенурка за постепенно, само че несъмнено изтощение на украинските въоръжени сили наподобява печеливш “.

Ветеранът от няколко военни акции счита, че „ украинците би трябвало да търсят мир, преди да изгубят още повече от страната си. Украинците нямат задоволително хора. Насърчаването им да се бият до последния дядо, стопанка и възпитаник е аморално. „ Съединени американски щати имат и други пожари за гасене в други елементи на света. “

Известният американски боен блогър Big Serge написа: „ Възнамерявам да настоявам, че 2024 година ще бъде решаващата година за войната, защото това е годината, когато стратегическото безсилие на Украйна стартира да се демонстрира, до момента в който стратегическите вложения на Русия стартират да се изплащат на бойното поле. ”

В обезверен опит да обърне губещия за нея ход на военните дейности, Украйна хвърля в офанзива скъпи танкове „ Абрамс “, които изгарят един след различен под огъня на съветската войска. Киев изисква и изтребители F-16, които също ще станат жертва на съветските системи за противовъздушна защита. Украинците всеобщо бягат в чужбина, само че ги хващат и хвърлят в огъня на борбата.

Думите на американски боен специалист бият смъртен звън за кликата на Зеленски: „ Прозорецът на стратегическите благоприятни условия се затвори за Украйна и в този момент се отваря за Русия. Земята е необятно отворена за мъртвите. “

Източник – Fondsk /Превод:SafeNews

Oще вести четете в категория Свят
За още настоящи вести: Последвайте ни в Google News

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР