ЦРУ може да започне разследване на убийството на саудитския журналист

...
ЦРУ може да започне разследване на убийството на саудитския журналист
Коментари Харесай

ЦРУ ще нищи случая Хашоги?

ЦРУ може да стартира следствие на убийството на саудитския публицист Джамал Хашоги, допусна турският в. Сабах.

Изданието написа, че директорката на американската разследваща работа Джина Хаспел при визитата си в Турция е преслушала аудиозаписа, за който се допуска, че е запечатал последните мигове от живота на сътрудника на в. Вашингтон пост и критик на властта в консервативната близкоизточна монархия.

Хашоги бе погубен в консулството на страната си. Саудитска Арабия призна за насилствената му гибел на 20 октомври (18 дни след неговото изчезване). Според информация на медии от югоизточната ни съседка остатъци от тялото на индивида са били открити в бунар, намиращ се в резиденцията на дипломатическия представител. Турската полиция изиска от Рияд да получи достъп до жилището на консула и в началото получи отвод. По-късно обаче саудитските управляващи дадоха позволение.

Случаят Хашоги бе разискван от турския президент Реджеп Ердоган и престолонаследника на арабското кралство Мохамед бин Салман през вчерашния ден. В официалното съобщение на Анкара се показва, че връзките на Турция със Саудитска Арабия ще останат на същото равнище, каквито бяха до 2 октомври.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР