Цончо Ганев от партия Възраждане използва парламентарния контрол, за да

...
Цончо Ганев от партия Възраждане използва парламентарния контрол, за да
Коментари Харесай

Възраждане към управляващите: Информирани ли са АЯР и международните асоциация за аварията в АЕЦ „Козлодуй“

Цончо Ганев от партия " Възраждане " употребява парламентарния надзор, с цел да попита ръководещите осведомени ли са Агенцията за нуклеарно регулиране/АЯР/ и интернационалните асоциация за повреда в АЕЦ " Козлодуй ". Той посочи за своите сътрудници в залата, че в нуклеарната ни централа е имало пожар.

Вицепремиерът Асен Василев се оправда, че това е въпрос към енергийния министър.

" Тъй като АЯР е към мен и не съм получил отчет, че нещо се е случило. Ако има подобен сериозен случай би трябвало да съм осведомен. Не мисля, че има нещо съществено, за което да бъда осведомен ", означи Василев.

В отговор Цонче Ганев разяснява, че от " Възраждане " тъкмо това са очаквали като отговор.

" Очаквахме този случай да е затулен. Виждаме остри реплики. Има нужните документи. Такъв случай е имало и е затулен ", увери депутатът от " Възраждане ".

По мотив разискванията Виктория Василева от Има Такъв Народ взе процедура по метода на водене.

" Г-н ръководител, не може да знаете дали се приказват откровени нелепости. Това, което направи Цончо Ганев граничи с закононарушение. Нямате концепция защо говорите изобщо. Махнете си ръцете от АЕЦ и престанете да говорите такива простотии ", обърна се към депутатите от " Възраждане " Виктория Василева.

" Имало е задимяване поради топлоизолация в АЕЦ " Козлодуй ", ми споделиха от централата. Свързах се с тях и получих отговор. Това са хора, които си играят със страховете на жителите. Моля за наказване за всяване на суматоха ", прикани Драгомир Стойнев от Българска социалистическа партия.

Лидерът на " Възраждане " Костадин Костадинов постави точка на разногласието, като увери от трибуната, че документи за повредата в АЕ " Козлодуй " има и това ще се обясни идната седмица.
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР