Цончо Ганев: Денков - Мъпета и Изкуствената Ябълка Габриел ще корабокрушират на Задушница!

...
Цончо Ганев, заместник-председател на 49 НС, Възраждане - Илиана Беновска
Коментари Харесай

Цончо Ганев, заместник-председател на 49 НС, Възраждане - Илиана Беновска „Беновска пита – Радио К2“, 09.03.2024 г.

Денков - мъпет, Петков - срам за българите; Алексей Петров - покровител на корабокруширащо правителство; Против Борисов и Пеевски - преди, а сега заедно в управлението

Беновска започна разговора с Цончо Ганев с темата за днешните преговори между “двете съставки на т.нар. сглобка - ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ. “Накъде в епохата на Борисов, Пеевски, Кирил Петков и Радев, отива “Възраждане” попита Беновска. Ганев коментира, че Петков не е част от епоха и ако имат претенции спрямо “този изключително слаб и воден като мъпет Денков, то Кирил Петков е срам и позор за всеки един от най като българин, че сме позволили това лице да е министър-председател и да определя всичко в държавата ни”. Ганев подчерта, че е съвсем очаквано правителство, създадено под покровителството на Алексей Петров, да корабокрушира на Задушница днес. “Води се тежка битка за парцелиране на държавата, няма разговори за реформи и политики. Тези хорица от ПП-ДБ искат да делят. Изнудват коалиционните си партньори да делят 50 на 50, а ГЕРБ да дели с ДПС. Нормално е на Задушница да си заминат” заяви Ганев. Беновска припомни приказката за Хитър Петър и Настрадин Ходжа, последният иска Хитър Петър да му плати за това, че “консумира” аромата от неговите пържоли и съдията отрежда Хитър Петър да заплати със звън на монета. Ганев подчерта, че управляващите са лъжци и мошеници спрямо своите избиратели, освен ДПС, които са “всеядни” и няма проблем да управляват с всички. “Погнусен съм от тези, които протестираха месеци наред против Пеевски и Борисов, сега тези, които протестираха - управляват заедно с тях. Наблюдаваме самоунижение от Христо Иванов, Кирил Петков, Асен Василев, Атанас Атанасов... изключително гнусно се почувствах, когато Атанас Атанасов, който години наред обяснява, че Борисов е мутра, лъжец, крадец, слуга на Путин. Вчера Атанасов каза, че се обръща към своя приятел Бойко Борисов. Това е върхът на лицемерието. Техните избиратели започват да приемат Пеевски за новото нормално, Борисов като естествен съуправляващ. Това е срам за държавата” заяви зам.-председателят на 49 НС. Беновска коментира, че вчерашната показна и отегчителна пресконференция е била съпроводена с порядък кой и кога да пита и ред безсмислици за похвалване.

8 март 24-та

Беновска накара премиерите Денков и Габриел да се закълнат в България!

Николай Денков, премиер в оставка и Мария Габриел, вицепремиер и външен министър в оставка - Илиана Беновска „Беновска пита – Радио К2“, 8.03.2024 г.

Илиана Беновска: Привет, акад. Денков и г-жо Габриел, уважаеми министри! Хайде да внесем малко настроение в този разговор и малко политическо визионерство от по-висока класа, което би ви отивало! С този кинопреглед, който излъчихте, ме върнахте в детството на кинопрегледите по кината. Много съм щастлива обаче, че цитирате онова, което ви попитах тук тогава – как ще благословите кабинета! Каква е вашата благословия за кабинета? Питах каква е Вашата благословия за кабинета и Вие казахте – „Гърбина да ми е здрава!“!

Сега, понеже, вие, всички политици се кълнете в България и ние ви вярваме все още, искам да Ви попитам каква ще бъде сегашната Ви Клетва в България?

И нека този любезен и симпатичен господин да ме допусне до вас, за да ви подаря по една тениска, вместо „HARVARD LAW“ тениски, вече подаряваме тениски „Кълнем се в България“!

Ето, не нося нито ябълки, ябълките за после. Да видим, дали, ще ги заслужите! По една тениска, позволявате ли ми? Вие сте съвременни хора! Мисля, че това са съвременни знаци! Може ли господинът да ме допусне? Благодаря ви!

НСО: След пресконференцията!

Илиана Беновска: Не?! Това трябва да влезе в кадър! Недейте! Значи - нямахме микрофони, определяте кой, не Вие точно, кой да пита! Г-н Денков, бъдете кавалер! Ето, вижте колко е любезен! Той идва сам! Това е смел мъж! Оставете го да го видим! Не го обграждайте! Чакайте да покажем какво му подарявам! Свали си ръката! Свалете си ръката от мен, не ме опипвайте! Извинявайте, по-спокойно! Ето, заповядайте, акад. Денков! Много Ви благодаря!

Николай Денков: Благодаря!

Илиана Беновска: Г-жо Габриел, на Вас честит 8-и март!

Мария Габриел: Честит празник!

Илиана Беновска: Аз знам, че Вие се кълнете в България! Благодаря Ви за смелостта да дойдете дотук! Благодаря Ви! Успех!

Мария Габриел: Благодаря Ви, много!

Илиана Беновска: Благодаря много! Кажете ми каква е вашата клетва, моля ви, двамата, за България? Бяхте любезен да кажете – „Благословията ми е: Гърбина да ни е яка!“! А сега, във втория ешелон на това правителство, втория вагон, или както искате се изразете, какво ще надградите? Нямаме политическо визионерство в България! Благодаря!

Николай Денков: Аз съм сигурен, че г-жа Габриел ще каже нейната визия за следващите 9 месеца. Аз ще кажа това, което виждам след 9 месеца. България има политическа визия и тя е много ясна. И ние я казвахме през цялото време. България трябва да стане нормална европейска държава с високи доходи, ниско неравенство, подходяща среда за бизнеса, грижа за хората и привлекателна за инвеститори, и за българи, които искат от чужбина да се върнат у нас! Тази визия е толкова ясна и изчистена, че аз не виждам какво повече може да се обсъжда!

Но това, което се случва, и това е достатъчно ясно, ако си отворим очите за него, е, че особено в резултат на войната и свързаните с нея действия от най-различни сили, и външни, и вътрешни политически, в България се нагнетява разделение и напрежение, което се опитва да ни отклони от тази цел и тази посока! Защо? Защото „Съединението прави силата!“, а разделението ни прави слаби. Има хора, които искат, вместо да можем да работим фокусирано, стегнато, ефективно в тази посока, да развалят всичко, за да могат да дойдат на власт! Това е, което аз виждам. Както съм го формулирал, мисля, че го казах един път в Народното събрание, има политици, пак казвам и външни, и вътрешни, които казват – колкото по-лошо за България, толкова по-добре за нас! Ето това разделение и тази ефективна политика за разделяне на българското общество е най-вредното нещо, което в момента за развитието на България! Това е, което мога да кажа след моя опит от 9 месеца!

Мария Габриел: Аз ще бъда много кратка – Бранд България! Нека заедно превърнем България в запазена марка! Дълги години наша цел беше членството в ЕС и НАТО. Днес нашата национална цел е тя, България! Страна на изконни български ценности, диалог, толерантност, солидарност! Страна на таланти! Страна на невероятно разнообразие на региони! И страна, в която едно ново поколение, и в политическия, и в икономическия, и в социалния живот могат с диалог, с разбирателство, с прозрачност да карат страната да върви напред! Това е, което бих искала да видя! Благодаря!

Ганев отбеляза, че керамичната ябълка в студиото на “Беновска пита” е по-естествена от Габриел и “нелепиците”, които говори.

“Възраждане” набира сила в ЕП за промяна на Европа; Съдебната система; Определени медии с право на въпроси

“Вие ли сте “врагът на народа” “Възраждане”, които искате да дойдете на власт? Не виждам нищо лошо в борбата. Нали това е естествената среда на политиката” попита Беновска, а Ганев отговори, че е категорично убеден след последното изказване на фон дер Лайен, че “Възраждане” е голямото зло за ЕС, което ще спре развитието му и влизайки в ЕП ще направи най-лошите неща. Той добави, че Денков, Габриел и всички около тях повтарят това, което показва, че всичките са еднакви, но това е страх, защото във всички големи държави в Европа партии като “Възраждане” набират сила за европейските избори и ще променят ЕС. “Правителството я го има, я го няма или решат, че Пеевски и Борисов са използвали максимално много Атанасов, на когото му е детска мечта да стане председател на НС, Кирил Петков и Христо Иванов и ги захвърлят на бунището като мръсни леки жени, но регулаторите ще останат, ВСС ще остане с техните хора, Инспекторатът, който реално определя кой, къде, какви наказания получава” коментира Ганев. Той подчерта, че правомощията на съдебна система се определят от тези, които са сложили начело хора от типа на “Нотариуса”, Красьо Черния, дилъри на влияние в съдебната система. “Водещите лица в ГЕРБ и ДПС, част от ПП-ДБ - те определят. Един от съюзите в съдебната система е овладян директно от ДБ и тук са лобитата на ДПС, че се борят срещу лобито на ДБ. Затова на Задушница се опитат да съживят починалия си морален труп” каза Ганев.

Беновска коментира, че правилникът за задаване на въпроси на пресконференцията вчера е бил - първо държавните медии, след това националните и накрая, ако остане време за други. “Тук опира до пари, както и в политиката. Националните медии ги плащаме ние, БТВ и Нова - националните медии са заплатени от всяко министерство, което иска да си осигури комфорт. Същото е в партиите. Вие оставате на заден план, защото не сте първа политическа партия не работите с най-голямата субсидия и не можете да си платите медийният комфорт” коментира Беновска. Ганев подчерта, че това не се случва за пръв път на пресконференции на “управляващата шайка” и Асен Василев е забранил на определени медии да влизат в министерство на финансите. Беновска припомни, че точно по този повод е попитала Асен Василев дали има квалификация по политика, за да управлява, след като забранява на медии и журналисти без финансово образование да задават въпроси.

Какъв академик е Денков? Петков - срам за Харвард; Нападения на мигранти срещу българи

Ганев попита какъв по образование е министър-председателят в момента, чиито научни степени са на база изобретяване на нови формули за сапуни, веро и разпенване. “Какво да коментираме за Кирил Петков, завършил ПУЦ-а на Харвард? В момента в Харвард ще видите негова снимка зачеркната, за да не се допуска това лице, защото съсипа рейтинга на Харвард.

Това всички го виждат, но страшното е, че последните дни в България и в София се разиграват притеснителни сцени и не знам колко хора си дават сметка - има открити нападения на “Витошка”, побоища с емигранти, пребити българи, хвалят се с видеа и говорят на някой от арабските езици. За това, което ни натресоха с този въздушно-капков Шенген, отдавна предупреждавахме и винаги сме казвали, че ще ни бъдат връщани хиляди, а в последствие десетки хиляди такива престъпници. Последният месец се връщат всекидневно стотици мигранти, част, от които се свалят с белезници на летището. Коста Стоянов присъства на едно такова сваляне от чартърен полет от Германия и Австрия и виждаме резултатите - побоища на българи, има пострадало момиче. За да може някой да се бие в гърдите и да дава такава смешна конференция, че има визия за България - бранд България” подчерта Ганев. Беновска коментира, че Василев се опитва да управлява и справедливите хора трябва да се борят срещу това.

Беновска/Василев: Да управлявате България, имате ли образование политик? Василев: Само икономика!

Асен Василев, министър на финансите - Илиана Беновска „Беновска пита – Радио К2“, 3.08.2023 г.

Илиана Беновска: Г-н Василев, въпросът ми е чисто технически! Г-н Василев, какво стана с достъпа до вашето министерство? Лично аз не съм получила никакъв отговор на мейлите, които акуратно и възпитано пратих и публикувах и като коментари! Изяснете, ако аз нямам икономическо образование, като как досега съм работила по тези теми, че даже и с Вас съм взимала интервю, което си сложихте в предизборната кампания част от него, без да ме питате дали може! И от друга страна Вие имате ли политическо образование, за да се намирате тук и да управлявате България? Благодаря Ви!

Асен Василев: Г-жо Беновска, на Вашия въпрос за достъпа до Министерството на финансите, достъпа до брифинги става след акредитация. Радвам се, че 100 години по-късно акредитацията стигна и до България! Ако искате да направите интервю с мен, както сте правили, пишете до пиар отдела, намира се свободно време, след което правим интервю. Както много колеги, които не идват на редовните брифинги, без да имат акредитация за редовните брифинги го правят.

Илиана Беновска: Не ми отговорихте Вие имате ли политическа квалификация да седите в Министерски съвет и да управлявате България, след като дискредитирате така журналистите по техните образования или заставяте медиите да имат рубрики?

Асен Василев: Разбира се! Акредитацията е нормален инструмент, който се използва от Европейската комисия до Белия дом. Стигна и до Министерството на финансите на България!

Илиана Беновска: Питам Ви имате ли политическа квалификация, г-н Василев? Do you speak Bulgarian (говорите ли български)?

Асен Василев: Аз съм министър на финансите, г-жо Беновска! Министър на финансите и имам икономическо и финансово образование! Така че да, имам квалификацията за този пост!

Ганев коментира, че избирателите на Асен Василев приемат за негов ментор Бойко Борисов и Делян Пеевски и казват, че няма друга алтернатива. “Страх ги е, че избирателите ще ги накажат, защото една избирателна активност над 40 % директно сваля тяхното участие, ще са на ръба за влизане” каза още Ганев.

Източник: novini247.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР