TSMC набира необходимия ѝ капитал чрез дългосрочни договори с авансови

...
TSMC набира необходимия ѝ капитал чрез дългосрочни договори с авансови
Коментари Харесай


TSMC набира необходимия ѝ капитал чрез дъ


TSMC набира нужния ѝ капитал посредством дълготрайни контракти с предплатени заплащания
(снимка: Taiwan Semiconductor Manufacturing Co.)

Кризата с дефицита на чипове засегна промишленостите по целия свят. Водещите производители на полупроводници не смогват да задоволят търсенето, а конкуренцията за достъп до техните мощности се ускорява.  

Миналата година клиентите на тайванския чипмейкър TSMC са платили минимум 6,7 милиарда $ предплатено за бъдещи доставки на артикули, заяви, базирайки се на източници от най-големия производител на чипове по контракт.

По време на тримесечния доклад на компанията финансовият шеф Уендъл Хуанг е декларирал, че тази сума ще се усили през актуалната година, а в средносрочен проект финансовите разноски на TSMC ще нарастват приблизително с 35% годишно.
още по темата
Сключвайки дълготрайни контракти с предплатени заплащания от клиентите, TSMC улеснява достъпа си до капитал, какъвто ѝ е нужен от ден на ден, заради усложняването на литографските технологии и растящото търсене на полупроводникови съставни елементи.

В прогнозата си за 2022 година управлението на компанията чака доста нарастване на приходите. С изключение на, целият пазар на полупроводници ще нарасне с 9%, до момента в който приходите на производителите по контракти ще се усилят с 20%.

TSMC чака да усили приходите си с 25% или даже 29%. За компанията е значимо да реализира това освен посредством увеличение на размера на доставките на артикули, само че и посредством повишение на междинната продажна цена. Приоритетът на TSMC може да се измести към.

Пазарът на високопроизводителни изчислителни системи (HPC) и коли ще пораства по-бързо от междинното тази година. В дълготраен проект главният мотор на приходите на TSMC ще остане HPC сегментът. За страдание, неналичието на индустриален потенциал на компанията ще се усеща през цялата 2022 г.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР