Цивилни напускат опустошените украински градове. В Украйна щетите само по

...
Цивилни напускат опустошените украински градове. В Украйна щетите само по
Коментари Харесай

Екип на bTV в горещата точка: Цивилни напускат опустошените украински градове


Цивилни напущат опустошените украински градове. В Украйна вредите единствено по инфраструктурата към този момент са за 10 милиарда $.

Лвов е най-големият град в западна Украйна. Населението му е към 800 000 души, само че в този момент те са близо милион. Всички са се насочили към границата с Полша в търсене на избавление от войната.

Дълга колона от коли чакаше още от рано сутринта на границата, само че от ден на ден хора избират да изоставен Украйна и с трен.

Снимка: btvnovinite.bg


На доста места в града са построени пропускателни пунктове, както и заграждения от бетонни блокове и торби цялостни с пясък.

Местните хора са подготвени да отбраняват страната си къща по къща и улица по улица.

В Лвов войната се усеща като напрежение във въздуха и е забележима най-много в погледите на хората.

Един от доброволческите центрове е повдигнат отвън града. Всичко в него е дарено безплатно - от индустриалното хале, през машините, до труда на работещите.

Снимка: btvnovinite.bg


„ Организирали сме това място, в което одобряваме филантропична помощ от целия свят. Тук я сортираме и я приготвяме за изпращане на нуждаещите се в страната “, изяснява Тараст Опер, доброволец.

Всички доброволци са останали без работа поради войната. Споделят, че избират да оказват помощ тук, вместо да стоят у дома и да мислят за събитията, трансформирали живота им преди 13 дни.

Снимка: btvnovinite.bg


„ В момента пакетираме облекла. Разделяме ги за деца, дами и мъже. Слагаме всичко в кутии, с цел да бъде по-лесно на хората, които ще ги получат “, споделя и различен доброволец - Юлия.

Освен облекла, храни и памперси тук получават даже муниции.

„ Имаме най-голяма потребност от боеприпаси и муниции за нашите военни, само че от тях за жалост получаваме минимум. Иначе най-вече в този момент ни трябват храни и санитарни материали “, показва още Тараст.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР