Циститът е най-често срещаният тип инфекция на пикочните пътища и

...
Циститът е най-често срещаният тип инфекция на пикочните пътища и
Коментари Харесай

Цистит при децата - как да го разпознаем и лекуваме

Циститът е най-често срещаният вид зараза на пикочните пътища и визира основно дамите, само че може да засегне и децата. Какви са аргументите за цистит в детска възраст, какъв брой рисков е и по какъв начин се лекува? Ето всичко, което би трябвало да знаете:

Циститът е инфектиране на пикочния мехур, постоянно обвързвано с подлежаща бактериална зараза. На процедура бактериите, които населяват последната част на червата (обикновено ешерихия коли), могат да се качат нагоре по уретрата, заразявайки я и достигайки до пикочния мехур.

По-рядък е интерстициалният цистит, хронично инфектиране на пикочния мехур, което не е бактериално по природа и чиито аргументи към момента не са ясни. Циститът не е рисков и може да бъде оздравял, стига да не се подценява и да хронифицира със засягане на други органи, да вземем за пример бъбреците.

Причини за детския цистит
 Добави изложение

В множеството случаи инфекциите на горните пикочни пътища при девойките се предизвикват от везикоуретерален рефлукс (т.е. противоположен поток на урината от пикочния мехур към уретера и бъбречното легенче), до момента в който при момчетата те постоянно са свързани с аномалии на пикочните пътища .

ВИЖТЕ ОЩЕ:

Симптоми на детския цистит
При дребните деца признаците не са лесни за пояснение при новородените се набюдават повръщане, необяснима тресчица, заспалост.

При по-големите деца обаче циститът се демонстрира с много ясни признаци:
честа потребност от уриниране, даже в случай че постоянно излизат единствено няколко капки; парене при уриниране; мощна миризма на урина, която също е мътна; чувство за болежка и тежест в долната част на корема; кръв в урината.

Цистит при деца: естествени средства за лекуване
 Добави изложение

Тъй като първият признак на цистит нормално е леко изтръпване при уриниране, е допустимо да се намесите с естествени медикаменти при лек цистит, който преди малко е почнал. Как:
накарайте детето да пие доста течности, за предпочитане вода и ограничение на захарите; прибавете чаена лъжичка сода за самун във водата (винаги след консултация с педиатъра); избягвайте киселинни храни или питиета, тъй като ешерихия коли вирее в кисела среда.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

Цистит при деца храни, които би трябвало да се заобикалят?
Всички храни, които покачват киселинността на стомашната средата като зърнени храни, тестени произведения, самун, ориз, пица, само че също и сирена, газирани питиета, храни, консервирани с подкиселяващи добавки , би трябвало да бъдат лимитирани. Вместо това се избират всички алкализиращи храни като бадеми, семена, кълнове, плодове и зеленчуци, както и всички храни, богати на калий, магнезий, натрий и калций.

Цистит при деца: лекуване
Лекът за цистит е антибиотична терапия , само че с цел да се разбере коя молекула е най-подходяща, педиатърът ще предпише проучване на урината, което ще може да откри коя бактерия е виновна за инфекцията. Това е единственият метод да дадете на детето най-ефективния антибиотик за този тип бактерия. Педиатърът ще ни каже и каква би трябвало да бъде дозата на антибиотика, която варира съгласно тежестта на детето. Не забравяйте, че антибиотичната терапия в никакъв случай не би трябвало да се прекъсва, даже в случай че признаците стартират да изчезват, и би трябвало да се наблюдава деликатно всеки ден през целия интервал на лекуването.

Източник: rozali.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР