Циститът е едно много типично женско заболяване. Заради анатомичните ни

...
Циститът е едно много типично женско заболяване. Заради анатомичните ни
Коментари Харесай

Какво всъщност причинява цистита и как го да го избегнем

Циститът е едно доста типично женско заболяване. Заради анатомичните ни особености, поради пристрастеността ни към дребното долни дрехи и поради някои наши привички възпалението на уринарния тракт, каквото в действителност е цистита, е постоянно срещано положение при дамите.

Симптомите на цистита мъчно могат да се сбъркат - болежка и парене при уриниране, постоянно вървене до тоалетна, болежка ниско долу в корема, в някои случаи може да има и покачване на температурата.

Причините за цистита най-често са патогенни бактерии, вируси и гъбички и в летния интервал изискванията за развиването им са доста удобни. Ето за какво не е изненадващо, че през топлите месеци случаите на цистит се покачват с 15 до 20%.

Какво кара тези бактерии, вируси и гъбички да се развиват по този начин бурно през лятото:
Високи температури Стоене с влажен бански Водата в басейна, която трансформира PH на влагалището и го прави податливо на инфекции Дехидратацията, поради която вървим по-рядко до тоалетна и по този начин даваме опция на инфекциите да се развиват Бурните полови контакти на нетипични места като плажа или във водата
Как да се предпазим от цистит?

На този и още въпроси ни дава отговор доктор Милка Йонкова 



Не е нужно да се отказвате от всички изброени нагоре занимания като къпане в басейн и бурни пристрастености, единствено с цел да се спасите от цистита.

Само би трябвало да спазвате няколко елементарни правила:

Не стойте с влажен бански откакто сте излезли от морето или басейна, а се преоблечете със изсъхнал. Да, малко е досадно, само че усилието си коства, в случай че ще ви избави от цистит, нали?

Изплаквайте се на душовете след излизане от басейна или морето и тогава се отпускайте да се печете. Това ще отмие препаратите за стерилизация, които трансформират PH на лигавицата, ще отмиете и вероятно попаднали микроорганизми по тялото и ще се радвате на умерено лято.

Винаги спазвайте добра хигиена преди и след секс, даже да става дума за личния ви сътрудник.

 d Vedra International

Поддържайте имунитета си във форма. Лигавиците, в това число на интимните елементи, са като необятна врата за навлизането на разнообразни патогени. За да се предпазите, можете да приемате. Щамовете потребни бактерии, включени в състава на могат да покачат защитните сили на организма, повлиявайки равнищата на NK–клетките (т.нар. естествени убийци) и секреторен имунуглобулин А (slgA).

Секреторният имуноглобулин А (slgA) има водеща бариерна функционалност във всяка една лигавица, като по този метод ни защищава от вирусни и бактериални инфекции.

Приемът на може да повлияе имунният отговор на лигавиците, тъй че да се попречват честите цистити.
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР