Циститът е често срещано урологично заболяване при жените, което най-силно

...
Циститът е често срещано урологично заболяване при жените, което най-силно
Коментари Харесай

Почне ли да захладнява, и циститът зачестява

Циститът е постоянно срещано урологично заболяване при дамите, което най-силно нападна през студения сезон

Всяка втора жена един път в живота си боледува от цистит, сочи здравната статистика. Заболяването се среща три пъти по-често в сравнение с при мъжете. Това се дължи на анатомичните особеностите на пикочния канал. При дамите той е по-широк и по-къс, което разрешава по-лесно навлизане на болестотворните бактерии.

През есента недоволствата зачестяват поради нарасналата мокрота на въздуха, температурните промени, дефицитът на слънчева светлина и витамини. Може бързо да си го навлечете, в случай че сте облечени леко, в случай че стоите даже за малко на течение или мощен вятър, в случай че краката ви се намокрят. Допълнителни фактори са преумората и хроничният стрес.

Симптомите са чести позиви за уриниране денем и нощта, парене при уриниране, което от време на време е примесено с кръв, дискомфорт в долната част на
корема, болежка по време на сексуален акт.

Лекарите поучават никога да не оставяте цистита нелекуван или да се пробвате да го преборите с билкови чайове. Задължително би трябвало да се изследва стерилна урина, с цел да се изолира причинителят и да се откри към какви препарати демонстрира сензитивност.

При вярно и навременно лекуване циститът не се повтаря. След 2-3 нелекувани възпаления обаче болестта става хронично.

Източник: popantofi.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР