Цистерната, която се взриви вчера в Русе, е собственост на

...
Цистерната, която се взриви вчера в Русе, е собственост на
Коментари Харесай

Взривената цистерна в Русе е собственост на пловдивска фирма

Цистерната, която се взриви през вчерашния ден в Русе, е благосъстоятелност на пловдивска компания. Това  заяви окръжният прокурор на града Георги Георгиев. Като занапред ще се открива повода за случая, като най-вероятно става въпрос за немърливост.
Прочетете още
Припомняме, че 50-годишен мъж почина при случая. Той е зареждал цистерната, а водачът е съумял да се избави.

„ Ще бъдат взети проби от маслото, което е било натоварено в цистерната. Ще бъде назначена и експертиза, която да откри повода за гърмежа. Оттам ще стане ясна каква е отговорността на хората, които са натоварвали цистерната.  Разследването водим по тази причина, че е настъпил случай поради някаква немърливост и неспазване на разпоредбите за сигурност ”, съобщи Георгиев пред Българска национална телевизия.

" Няма замърсяване на околната среда, през днешния ден всичко е обикновено. Автоматична станция мери качеството на въздуха на разстояние към 100 метра, не са открити превишения ",  каза инж. Христо Милков, шеф отдел на Дирекция " Контрол на околната среда " към РИОСВ-Русе.

Инцидентът стана през вчерашния ден на портала на цех за индустриални и моторни масла в града. Последваха вторични гърмежи и мощно задимяване в региона. Наложи се евакуация на всички чиновници, както и на хора от прилежащите компании.

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР