Цинично е към настоящия момент да се вдига цената на

...
Цинично е към настоящия момент да се вдига цената на
Коментари Харесай

Омбудсманът: Вдигането на цената на водата - цинично

Цинично е към сегашния миг да се подвига цената на водата, в случай, че няма да се увеличи качеството, а общите загуби не престават. Това съобщи омбудсманът Диана Ковачева в студиото на Българска национална телевизия по отношение на повишаването на цената на водата в осем области.

Според нея покачването на цената на водата с нищо не способства за хората, тъй като качеството на услугата не се покачва. Качеството на водата е много ниско на доста места, а цена и качества са два индикатора, които не се срещат. На какво съображение в Разград ще заплащат по-скъпа вода, в случай, че понижава обществената търпимост, запита Ковачева. Тя прикани КЕВР да не подвига цената на водата, в случай, че самите ВиК сдружения не са създали нужното, с цел да увеличи качеството на водата.

Между 60-80% са загубите на вода, регистрира Ковачева и настоя да се промени методът на ръководство на ВиК сдруженията.

По отношение на мнението на Върховен административен съд, от което стана ясно, че решенията на КЕВР от пролетта на 2017 година, са противозаконни, Ковачева уточни, че регулаторът би трябвало да съблюдава закона и когато взима решенията си, да преценя вярно. 4 години по-късно настава един ужас какво вършим и възстановят ли се тези пари, подчертава Ковачева, съгласно която е доста по-важно какви решения ще вземе КЕВР.

В институцията на омбудсмана има доста тъжби, изключително в пандемията, свързани с цените на тока и парното. Темата за безконечния дебитор е доста сериозна и считам, че е извънредно време да се одобри Законът за персоналния банкрут, с цел да се реши казусът, настоя Ковачева.

Тя уточни, че хората са небогати сега, поради пандемията и всяко едно запориране на сметка се оказва съдбовно в живота на човек, изключително тежко за възрастните хора. Добре е, в случай че човек може да заплати това, което дължи, само че хората не заплащат в множеството случаи, тъй като нямат пари поради пандемията, остават без работа и нямат средства. В тези условия би трябвало с нараснало внимание да се вземат решение проблемите, настоя Диана Ковачева.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР