Циклонът Идак може да е отнел живота на над хиляда

...
Циклонът Идак може да е отнел живота на над хиляда
Коментари Харесай

ООН: Циклонът Идай ще засегне стотици хиляди, може би милиони

Циклонът " Идак " може да е лишил живота на над хиляда души откакто удари Мозамбик предходната седмица. Съседните Зимбабве и Малави също са наранени. Организация на обединените нации го дефинира като " всеобщо злополучие ", което може да засегне стотици хиляди, даже милиони, предава Би Би Си.

 © БГНЕС
Само в региона на града Бейра в Мозамбик над 100 хиляди души би трябвало да бъдат евакуирани. Според президента на страната Филипе Нюси броят на жертвите ще надскочи 1000. След като прелетя над засегнатите територии, той дефинира следствията от естественото злополучие като същинска филантропична злополука. Реките Пунгве и Бузи са излезли от коритата си, отнесли са цели селища, а други са тотално изолирани, добави той.

В прилежащо Зимбабве 98 индивида са изгубили живота си, а над 200 са изчезнали. В Малави 920 хиляди са наранени от циклона.

От Световната здравна организация молят за всяка логистична помощ, която може да им бъде оказана. Червеният кръст предизвестява, че не е изключено експлоадирането на епидемии след естественото злополучие, в това число и на холера.
 Над 1000 души може да са жертвите на циклона в Мозамбик Над 1000 души може да са жертвите на циклона в Мозамбик
Жертвите на циклона Идай, който връхлетя Мозамбик евентуално са над 1000. За това заяви президентът на страната. Засега е доказана гибелта на 86 души...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР